Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek z rýžového papíru

Burek z rýžového papíru je skvělou volbou, když potřebujeme něco jednoduchého, rychlého a zároveň lehčího než je jeho klasická verze. Náplň ze špenátu, tvarohu a fety je svěží a šťavnatá. Burek z fritézy je během chvilky hotový a krásně křupavý.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Baby špenát nasekáme a smícháme s tvarohem, solí a rozdrobenou fetou. Krok 2: Vejce rozšleháme v misce, přelijeme na talíř a postupně do nich z obou stran namáčíme plátky rýžového papíru. Krok 3: Plátky klademe přes sebe, na vrch rovnoměrně rozprostřeme špenátovou náplň, přehneme okraje a stočíme jako závin. Krok 4: Závin stočíme do "šneka", potřeme ho olejem, posypeme černým sezamem a pečeme v horkovzdušné fritéze při 190 °C asi 10 minut dozlatova.

TIP: Jak pracovat s horkovzdušnou fritézou

Zveřejněno 2. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burek z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8MG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burek z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8MG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, sýr feta, špenát baby, papír rýžový, vejce, olej, sůl, semínka sezamová černá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu