Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková pomazánka

Pomazánka z pečeného lilku je jemná a plná výrazné chuti, kterou doplňují sušená rajčata, parmazán a kapka citronu. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo jako lehký předkrm i jako originální pohoštění pro hosty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Z lilků odstraníme stopky, podélně je rozřízneme, potřeme olivovým olejem a řeznou stranou položíme na plech. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Krok 3: Potom lilky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Krok 4: Dužinu vydlabeme lžičkou, vložíme do misky, přidáme sušená nakládaná rajčata a vše rozmixujeme.  Krok 5: Do směsi vmícháme nastrouhaný parmazán, žervé a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 6: Pomazánku vychladíme, ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s topinkami.

TIP: Jak připravit lilkový tatarák - rady a tipy

Zveřejněno 30. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
lilek, olej olivový, rajče sušené, parmazán, sýr žervé, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu