Lilková pomazánka
Pomazánka z pečeného lilku je jemná a plná výrazné chuti, kterou doplňují sušená rajčata, parmazán a kapka citronu. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo jako lehký předkrm i jako originální pohoštění pro hosty.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z lilků odstraníme stopky, podélně je rozřízneme, potřeme olivovým olejem a řeznou stranou nahoru je položíme na plech. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.
Krok 3: Potom lilky vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Krok 4: Dužinu vydlabeme lžičkou, vložíme do misky, přidáme sušená nakládaná rajčata a vše rozmixujeme.
Krok 5: Do směsi vmícháme nastrouhaný parmazán, žervé a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Krok 6: Pomazánku vychladíme, ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s topinkami.
Zveřejněno 30. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBVK
Moje poznámka
Lilková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBVK
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 35 minutami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 37 minutami
Vánočka II
Sojkal před 1 hodinou
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 5 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 5 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 6 hodinami
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
rajče sušené,
parmazán,
sýr žervé,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
čerstvé bylinky
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.