Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

medanek Kuchařka: medanek

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

3-4 lilky (záleží, jak jsou velké)
1 červená kapie
3 vejce
3-4 stroužky česneku (nebát se ho)
sůl, bílý pepř
3 lžíce kvalitního ol. oleje
1 hrst petrželky
3 lžíce majonézy Hellmanns
Dále:
bagetu či jiné pečivo
olej
kousek petrželky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na plech do předehřáté trouby na 200° C péct.
    Během pečení lilky otáčíme a hlídáme barvu. Jakmile jsou téměř černé ze všech stran, jakoby spálené, ale ještě nespálené, vyndáme, počkáme chvilku než zchladnou, abychom je mohli oloupat. (Jde to snadno).

  3. Oloupané lilky vidličkou rozmačkáme, nebo je pomeleme (já melu, je to jemnější), přidáme česnek, ol.olej, sůl, pepř a mícháme tak dlouho, až se všechen olej zapracuje.

  4. Přidáme kapii, petrželku, vejce a spojíme to majonézou. Ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem.

  5. Servírujeme na opečených bagetách či jiném pečivu, ozdobené petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lilková pomazánka

Zapomněl/a jsem heslo