Jemně pikantní papriky
Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní papričkou, kořením a zalít sladkokyselým nálevem.
Postup přípravy
Krok 1: Barevné papriky nakrájíme na větší kusy a cibuli na klínky.
Krok 2: Do čisté sklenice (350 ml) dáme 2 kuličky nového koření, 1 hřebíček a bobkový list, 3 pepře a 1/2 lžičky hořčičného semínka.
Krok 3: Sklenice naplníme paprikami, proložíme cibulí a do každé sklenice přidáme 1-2 pálivé papriky. Tím získáme mírně pálivé, pikantní papriky.
Krok 4: Uvaříme nálev a zalijeme jím papriky. Sklenicím otřeme hrdla, zavíčkujeme je a papriky sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemně pikantní papriky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82WYL
Moje poznámka
Jemně pikantní papriky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82WYL
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 11 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 1 hodinou
Pivovarská bašta
oopicka před 2 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 3 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 4 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 5 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 7 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 8 hodinami
Suroviny:
paprika,
paprika sušená pálivá,
cibule červená,
koření nové koření,
koření hřebíček,
bobkový list,
pepř,
semínka hořčičná,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (1)