Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemně pikantní papriky

Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní paprikou, kořením a zalít sladkokyselým nálevem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z 1 dávky vyjde 10 skleniček o objemu 350 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Barevné papriky nakrájíme na větší kusy a cibuli na klínky. Krok 2: Do čisté sklenice (350 ml) dáme 2 kuličky nového koření, 1 hřebíček a bobkový list, 3 pepře a 1/2 lžičky hořčičného semínka. Krok 3: Sklenice naplníme paprikami, proložíme cibulí a do každé sklenice přidáme 1-2 pálivé papriky, tím získáme mírně pálivé, pikantní papriky. Krok 4: Uvaříme nálev, zalijeme papriky, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut.

TIP: Jak zpracovat různé druhy paprik

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemně pikantní papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WYL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemně pikantní papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WYL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika, paprika sušená pálivá, cibule červená, koření nové koření, koření hřebíček, bobkový list, pepř, semínka hořčičná, voda, ocet, sůl, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu