Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté koláče s tvarohem a se švestkami

Kynuté koláče s různými náplněmi jsou oblíbenou pochoutkou. S kynutým těstem si buď poradíme ručně nebo nám pomůže domácí pekárna. Na vykynuté a vyválené těsto pak naneseme tvarohovou náplň, poklademe švestkami a zasypeme drobenkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: S přípravou těsta nám pomůže domácí pekárna – program Těsto s dobou kynutí 60 minut. Do pekárny dáme všechny suroviny na přípravu těsta - nejdříve tekuté suroviny a následně sypké. Krok 2: Pokud nemáme pekárnu, připravíme těsto obvyklým způsobem s přípravou kvásku. Z trochy vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a 2 lžic polohrubé mouky (vše z odváženého množství), umícháme hladké těstíčko = kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, máslo, zbytek mléka, vzešlý kvásek a zaděláme hladké těsto, které necháme pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 3: V mezičase připravíme drobenku a tvarohovou náplň. Krok 4: Na náplň smícháme tvaroh s cukry a žloutky. Pokud bychom použili tvaroh v kostce (tvrdší), bude potřeba jej naředit mlékem. Krok 5: Na drobenku spojíme mouku, cukr a máslo a pořádně prsty promneme. Krok 6: Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejně velké díly, ze kterých vyválíme tenké koláče. Po okrajích koláčů promačkáme prstem dolíček a tím vznikne okraj koláče, který potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 7: Rozválené těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou. Takto připravené koláče necháme ještě asi 30 minut kynout a troubu včas zapneme na 160 °C. Krok 8: Po uvedené době dáme koláče do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme cca 20 minut.

TIP: Frgály - oblíbené velké koláče

Zveřejněno 1. 9. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Koláče můžeme zdobit jen tvarohem nebo jen povidly a posypeme drobenkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláče s tvarohem a se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVwv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláče s tvarohem a se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, žloutek, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, vejce, švestky, tvaroh měkký, cukr vanilkový, žloutek, cukr moučkový, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu