

Barevné a chutné bramborové smaženky
Suroviny
- brambory uvařené (počet je libovolný)
- 2 vejce
- 5 polévkové lžíce hladké mouky
- 100 g anglické slaniny (klobása )
- 1 velká mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru
- petrželka nebo pažitka
- sůl
- kečup nebo tatarka na ozdobu
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer (celer). Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky.
V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku.
Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou.
Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečicím papírem, potřeným olejem.
Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Použijeme brambory z předešlého dne, abychom z nich mohli udělat něco rychlého a dobrého. Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj ještě i omeletu a zdobíme podle sebe. Podáváme teplé i studené.
Brambory jsem měla uvařené vcelku a půlila jsem je a namáčela pak řeznou stranou dolů a smažila, poté jsem je osmažila ještě i z druhé strany.
/viz obrázek/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Barevné a chutné bramborové smaženky
-
+7
-
dala bych si
-
vyzerá to
, vyskúšam určite
+1
-
To vypadá báječně
určitě to je mňamka
-
1974andrea: Andrejko, já jsem měla uvařené brambory v celku a pak jsem je jen půlila a namáčela a smažila, jako chleb s těstíčkem. Jsou-li brambory velké, můžou být na plátky, podle každého, jsou-li menší, pak je i celé namáčíme. Na té jedné fotce je to vidět, přidám ještě foto ze smažení
-
Ivčo, ty brambory jsou na plátky nebo jak, aby šly namáčet?
-
jarka skrobakova: Je to rychlé, barevné a moc dobré, díky Jaruš
-
to vypadá úžasně
a tolik druhů krásných snaženek tohle teda vyzkouším
Nádhera