Barevné a chutné bramborové smaženky

varilamyskakasicku Kuchařka:

Bramborová jídla 8 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

brambory uvařené /počet je libovolný/
2 vejce
5 polévkové lžíce hladké mouky
100 g anglické slaniny /klobása /
1 velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru
petrželka nebo pažitka
sůl
kečup nebo tatarka na ozdobu
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer (celer). Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku.

  3. Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou.

  4. Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečicím papírem, potřeným olejem.

  5. Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.

Poznámka

Použijeme brambory z předešlého dne, abychom z nich mohli udělat něco rychlého a dobrého. Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj ještě i omeletu a zdobíme podle sebe. Podáváme teplé i studené.

Brambory jsem měla uvařené vcelku a půlila jsem je a namáčela pak řeznou stranou dolů a smažila, poté jsem je osmažila ještě i z druhé strany.

/viz obrázek/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Barevné a chutné bramborové smaženky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo