Povidlové vějířky
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme jemné těsto, které plníme rychlými povidly ze švestek namočených v rumu.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se sodou a karobem. Přidáme med, olej, ocet a libovolnou ovocnou šťávu, dokud se nám nepodaří zpracovat nelepivé těsto. Ideálně jej necháme odpočinou v lednici 1-2 dny, ale stačí také pár hodin.
Krok 2: Předem připravíme také náplň. Švestky necháme nabobtnat v rumu a jakmile změknou, rozmixujeme je na povidla.
Krok 3: Těsto vyválíme na placku tenkou 3 mm a vykrajujeme z něj větší kolečka (ideálně s ozdobným okrajem). Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Polovinu vykrojených koleček naplníme povidly a přes ně přehneme druhou polovinu těsta, kterou dobře přimáčkneme pomocí vidličky.
Krok 5: Pečeme přibližně 15-20 minut v troubě na 180 °C.
Zveřejněno 10. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové vějířky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkX2z
Moje poznámka
Povidlové vějířky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkX2z
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 4 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 4 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 5 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 5 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 4 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 4 hodinami
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 5 hodinami
Suroviny:
karob,
mouka celozrnná,
soda jedlá,
med,
olej,
šťáva ovocná,
ocet jablečný,
švestky sušené,
rum
Komentáře (1)