Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč se švestkami

Švestkový koláč je voňavá klasika, která patří k podzimu. Jemné máslové těsto, šťavnaté švestky a špetka skořice vytvoří sladkou kombinaci, které neodolá žádný milovník domácích moučníků. Ideální ke kávě i jako sladká tečka po obědě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: koláčová forma o průměru 24 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Švestky omyjeme, vypeckujeme a překrájíme na poloviny. Krok 3: Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny. Mouku promícháme se špetkou soli a kypřicím práškem a přidáme k utřeným vajíčkům. Krok 4: Vypracujeme těsto, které rozetřeme do připravené formy. Navrch rozložíme švestky, posypeme cukrem a mletou skořicí. Krok 5: Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut. Krok 6: Před podáváním koláč pocukrujeme.

TIP: Švestkové dobroty na podzim i po celý rok

Zveřejněno 16. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBmr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr, kypřící prášek, švestky, sůl, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu