Horká čokoláda s vůní ořechů

Tanicka Kuchařka: Tanicka

1 porce Nápoje 1 názor

Suroviny

25 g lískových oříšků
1 čtvereček 81% čokolády
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky si namočíme alespoň na dvě hodiny do vody – zlepší se tím jejich stravitelnost a uvolní důležité enzymy.

  2. Čtvereček kvalitní čokolády nalámeme do hrníčku.

  3. Vodu z ořechů slijeme, nasypeme je do mixéru s 1 dcl čisté vody a cca minutu na plné otáčky mixujeme, než získáme husté bílé mléko.

  4. Zbytek doplníme horkou vodou nebo ohřejeme v mikrovlnce, aby se rozpustila čokoláda – postup nechám na vás. Je to jen taková rychlovka, ale opravdu dobrá a výživná. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Horká čokoláda s vůní ořechů

Tématické fráze: horká čokoláda recept jak uvarit horkou cokoladu horká čokoláda v pomalém hrnci recepty s vůní čokolády horká hustá čokoláda recept

Zapomněl/a jsem heslo