Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v dýňové omáčce

Kuřecí maso v dýňové omáčce je skvělým jídlem pro podzimní období. Jemné maso se dusí spolu s dýní a mrkví, a výsledkem je příjemně vonící a lahodná omáčka. Hotový pokrm nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marta.simkova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, odkrojíme vnější tuhou slupku a vydlabeme vnitřní, měkkou část se semínky. Mrkev oškrábeme. Cibuli oloupeme. Krok 2: Dýni a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Krok 3: Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži a rozdělíme je na spodní a vrchní část. Kuře osolíme. Krok 4: V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibulku. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme a přidáme osolené kuře. Opět krátce orestujeme, přidáme mrkev a dýni, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí masa. Krok 5: Maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, jemně dochutíme sušeným česnekem a případně dosolíme. Krok 6: Do omáčky vmícháme smetanu ke šlehání. Vrátíme maso a vše pouze prohřejeme, již nevaříme. Krok 7: Hotový pokrm servírujeme s knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat dýně v kuchyni?

Zveřejněno 19. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v dýňové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kv0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v dýňové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kv0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře čtvrtky, dýně hokkaido, mrkev, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, cibule, sůl, česnek sušený, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu