Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový řízek

Květákové řízky jsou poctivá smažená klasika, která voní dětstvím i babiččinou kuchyní. Květák obalený v trojobalu, usmažený krásně do zlatova a do křupava, podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, odstraníme listy a košťál a opláchneme. Krok 2: Očištěný květák vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme. Krok 3: Květák vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Krok 4: Květák nakrájíme na silnější plátky. Vejce, trochu mléka, sůl, podravku a hladkou mouku našleháme vidličkou na řídké těstíčko. Krok 5: Plátky květáku obalíme v těstíčku a ve strouhance. Krok 6: Plátky květáku smažíme z obou stran do zlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Po usmažení klademe květák na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a čerstvou zeleninou.

TIP: Jak udělat domácí tatarku?

Zveřejněno 19. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErD9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErD9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, sůl, podravka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu