Květákový řízek
Květákové řízky jsou poctivá smažená klasika, která voní dětstvím i babiččinou kuchyní. Květák obalený v trojobalu, usmažený krásně do zlatova a do křupava, podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Květák očistíme, odstraníme listy a košťál a opláchneme.
Krok 2: Očištěný květák vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme.
Krok 3: Květák vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Krok 4: Květák nakrájíme na silnější plátky. Vejce, trochu mléka, sůl, podravku a hladkou mouku našleháme vidličkou na řídké těstíčko.
Krok 5: Plátky květáku obalíme v těstíčku a ve strouhance.
Krok 6: Plátky květáku smažíme z obou stran do zlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Po usmažení klademe květák na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 19. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErD9
Moje poznámka
Květákový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErD9
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 3 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 5 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 5 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
strouhanka,
sůl,
podravka,
olej
Komentáře (1)