Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-citronový kompot

Hruškovo-citronový kompot je skvělý způsob, jak uchovat sladké a šťavnaté hrušky s jemně kořeněným nálevem. Kompot se hodí jako samostatný dezert, přísada do sladkých jídel nebo na ochucení jogurtu či kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tvrdší hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jádřinec. Hned je namáčíme do vody, ve které jsme rozmíchali kyselinu citronovou. Krok 2: Citróny omyjeme a nakrájíme na plátky. V čistém hrnci svaříme vodu s cukrem na nálev. Krok 3: Hrušky scedíme, necháme okapat na sítku a pak je vkládáme do umytých nahřátých sklenic. Do sklenice přidáme hřebíček, skořici, badyán a pár plátků citronu. Krok 4: Sklenice zalijeme teplým cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 25 minut při 85 °C.

TIP: Kompoty bez cukru - rady a tipy

Zveřejněno 19. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-citronový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2lP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-citronový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2lP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, cukr krupice, skořice, koření hřebíček, badyán, hruška, citron, kyselina citronová, voda

Přidat fotografie receptu