Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na medu

Šťavnaté jehněčí na medu je ideální volbou pro sváteční oběd či večeři. Díky pomalému pečení a kombinaci medu, hořčice a tymiánu získá maso jemnou chuť a krásně křupavou kůrčičku, která nadchne každého gurmána. Skvěle chutná s pečenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí plec očistíme, osolíme a na rozpuštěném ghí nebo másle osmažíme ze všech stran, aby se zatáhla. Krok 2: Do misky dáme med, hořčici, tymián, citrónovou šťávu, strouhanku a vše promícháme na hladkou kašičku. Krok 3: Vzniklou kašičkou potřeme ze všech stran osmažené maso a dáme do pekáčku nebo zapékací misky. Krok 4: Maso zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme 2 hodiny při 160 °C. Krok 5: Po uvedené době alobal nebo poklici sundáme a maso pečeme, dokud nechytne zlatavou kůrčičku. Krok 6: Pokud je vypečená šťáva příliš řídká, zahustíme ji máslem smíchaným s hladkou moukou. Krok 7: Hotové maso nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme šťávičkou a podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Oblíbené recepty z jehněčího a kůzlečího masa

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kyz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kyz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec jehnečí, ghee, hořčice kremžská, strouhanka, tymián sušený, med, šťáva citronová, sůl, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu