Jehněčí na medu
Šťavnaté jehněčí na medu je ideální volbou pro sváteční oběd či večeři. Díky pomalému pečení a kombinaci medu, hořčice a tymiánu získá maso jemnou chuť a krásně křupavou kůrčičku, která nadchne každého gurmána. Skvěle chutná s pečenými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí plec očistíme, osolíme a na rozpuštěném ghí nebo másle osmažíme ze všech stran, aby se zatáhla.
Krok 2: Do misky dáme med, hořčici, tymián, citrónovou šťávu, strouhanku a vše promícháme na hladkou kašičku.
Krok 3: Vzniklou kašičkou potřeme ze všech stran osmažené maso a dáme do pekáčku nebo zapékací misky.
Krok 4: Maso zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme 2 hodiny při 160 °C.
Krok 5: Po uvedené době alobal nebo poklici sundáme a maso pečeme, dokud nechytne zlatavou kůrčičku.
Krok 6: Pokud je vypečená šťáva příliš řídká, zahustíme ji máslem smíchaným s hladkou moukou.
Krok 7: Hotové maso nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme šťávičkou a podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 22. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kyz
Moje poznámka
Jehněčí na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kyz
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 7 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 2 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 3 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 4 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 4 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 5 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 6 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 9 hodinami
Banánová omeleta
koblihhonza před 10 hodinami
Suroviny:
plec jehnečí,
ghee,
hořčice kremžská,
strouhanka,
tymián sušený,
med,
šťáva citronová,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (1)