

Jehněčí s nivou
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta)
- 120 g nivy
- 1 rohlík
- 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
- olej
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce máty
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.
Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.
Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.
Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.
Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem udělala pečené brambory Řecké patates podle receptu Bibinky a mohu jen doporučit, jsou výborné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jehněčí s nivou
-
-
Jehněčí mi zachutnalo a s Nivou jsem ještě neměla tu čest
-
varilamyskakasicku: daj do vyhľadávača, je tu dosť receoptov na jahňacie
-
Evi, tak to bude věru dobrůtka, mám příchuť nivy a masa
Za Patates ti děkuji
Dávám ti 2.bod
-
Tak Tebe jsem tady Evinko, dlouho neviděla, taková má spřízněná dušička mi tu chybí, jinak je to moc pěkné, dumám také, co s jehněčím, mám ještě doma něco a nevím, jak na něj, vše už tady je,tak bezva nápad a dávám bodíčka