Jehněčí s nivou

Suroviny

1 kg jehněčího masa (žebírka, kýta)
120 g nivy
1 rohlík
1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
olej
sůl
pepř
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce máty
šťáva z 1 citronu
1 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.

  2. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.

  3. Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.

  4. Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.

  5. Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.

  6. Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.

Poznámka od kuchařky

Já jsem udělala pečené brambory Řecké patates podle receptu Bibinky a mohu jen doporučit, jsou výborné.

Komentáře k receptu Jehněčí s nivou

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jehněčí mi zachutnalo a s Nivou jsem ještě neměla tu čest;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    varilamyskakasicku: daj do vyhľadávača, je tu dosť receoptov na jahňacie ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, tak to bude věru dobrůtka, mám příchuť nivy a masa;-)Za Patates ti děkuji;-) Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak Tebe jsem tady Evinko, dlouho neviděla, taková má spřízněná dušička mi tu chybí, jinak je to moc pěkné, dumám také, co s jehněčím, mám ještě doma něco a nevím, jak na něj, vše už tady je,tak bezva nápad a dávám bodíčka:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí maso s nivou jehněčí maso recepty kýta s nivou jehneci kyta s nivou recepty na jehněčí maso s nivou jehněčí s maso s nivou jehněčí žebírka recepty jehněčí plátky s nivou recept recke jehneci jehněčí pečeně s nivou recept na jehněčí pečeni s nivou jehneci kyta s nivou jehněčí maso niva recepty jehneci zebirka v recke kuchyni