Zavařené zelené fazolky
Zavařit zelené fazolky není až tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle tohoto jednoduchého návodu, který můžete obměnit podle vlastní chuti, budete mít ve spíži zásobu, kterou využijete do omáček i salátů.
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky povaříme ve vodě 3 minuty a ihned zchladíme studenou vodou.
Krok 2: Ze všech uvedených ingrediencí připravíme nálev, necháme alespoň 5 minut přejít varem.
Krok 3: Fazolky plníme do čistých skleniček. Podle pozdějšího způsobu využití je můžeme do sklenice narovnat celé nebo nakrájené.
Krok 4: Celé připravíme s plátkem cibule a mrkve a používáme je do omáček.
Krok 5: Také můžeme do menších skleniček fazolky nakrájet na kousky, do každé skleničky rovněž přidat plátky cibule a mrkve.
Krok 6: Do některé skleničky přidáme kousek pálivé papriky, do jiné trochu kopru nebo česneku a nakrájené barevné papriky. Zkrátka podle chuti. Tyto fazolky použijeme v zimě jako salát.
Krok 7: Fazolky zalijeme nálevem, sklenicím dobře otřeme hrdla, zavíčkujeme je a fazolky sterilujeme 20 minut při teplotě 95 °C.
Zveřejněno 23. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené zelené fazolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1Em
Moje poznámka
Zavařené zelené fazolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1Em
Nejnovější recepty
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 28 minutami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 4 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 4 hodinami
Hrstková polívka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 13 minutami
Knedlíky se slaninou
Wikki před 18 minutami
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 31 minutami
Rajská polévka III
malaneta před 37 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 2 hodinami
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový tatarák
magdalenka před 2 hodinami
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
magdalenka před 2 hodinami
Bavorské červené zelí od Lemarti
magdalenka před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
arabam před 3 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
cibule,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika kozí roh,
kopr,
česnek,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
semínka hořčičná
Komentáře (1)