Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky III - cukroví

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

8. 11. 2009 11:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 650 kJ / 2 067 kcal
Bílkoviny35,82 g
Tuky126,39 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy190,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu - ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli - veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez slupek. Ovoce můžete dát také víc.

Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marunda marunda

6. 12. 2023 18:24

Kacenka999: nemáte zač :-)

Kacenka999 Kacenka999

9. 12. 2020 12:30

marunda: moc děkuji ????

marunda marunda

8. 12. 2020 22:35

Kacenka999: zkuste 8-10minut, ale hlídat. Já letos pekla jiné, tak už nevím.

Kacenka999 Kacenka999

8. 12. 2020 20:12

Prosím jak dlouho asi péct?

marunda marunda

8. 12. 2014 19:28

Martina Habartová:tak nedáš máslo ani mléko a kolik dáváš šlehačky? ten jeden kelímek, nebo krabičku

Martina Habartová

8. 12. 2014 15:43

..jsou opravdu vynikající:yes: jen já dávám místo mléka a másla šlehačku je to rychleší a řekla bych chutnější;-)

marunda marunda

11. 12. 2013 18:47

Alexiss:tak supr. Jsou fakt vynikající

Alexiss Alexiss

9. 12. 2013 21:20

Právě peču, z dvojité dávky. Recept podobný.
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo. :-8;-) +26:yes:

marunda marunda

29. 12. 2010 16:50

Jani, tak to jsem ráda, že chutná, já to také zkusím s méně másla, ale až za rok, letos už jsem je měla, než jsem daly holky komentáře. Já je mám upečené, ale nikdo to nechce a ani já nějak nemám chuť.
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde

cardanka

29. 12. 2010 11:12

Peti:-Ktyto marokánky od Tebe peču již druhým rokem, letos se po nich tak zaprášilo:-p, že jsem včera pekla ještě z 1 a 1/2 dávky a protože jsem si přečetla komentáře, zjistila jsem, že děvčata dala méně másla, zkusila jsem to taktéž, na 1 a 1/2 dávky jsem dala 150g másla a úplně to stačilo:yes: tímto děkuji Lucy:-K a Llilaa:-K, jsou skutečně výborné:yes:, měkké;-) a neodolatelné:-8.
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji:-K:-K:-K

marunda marunda

19. 12. 2010 12:14

LLilaa: tak to mám radost, já už také příště zkusím málo másla.

LLilaa LLilaa

19. 12. 2010 10:10

Taky jsem dala jen 100g másla, opravdu stačí, jsou božské, dělala jsem poprvé a teď už budu dělat pořád;-) díky moc za recept, dávám bodík:yes::-K

marunda marunda

4. 12. 2010 14:13

tak si to doma hned upravím, díky:yes:

Luccy Luccy

4. 12. 2010 14:01

tak jsem ubrala na 100g másla a jsou pořád stejně výborné a nejsou mastnéé :-K

marunda marunda

2. 12. 2010 23:43

hm, to jsou mastné, ale když je recept, tak se podle toho řídím, ale mohla bych taky ubrat a snad se tomu nic nestane. Už je mám na letošek hotové, tak si budu pamatovat na příští rok

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: marokánky placičky ze smetany marokánky recept marokánky ze slehacky vyborne marokánky jak dlouho péct marokánky marokanky marokánky ze salka jak dlouho se pečou marokánky jak péct marokánky ořechové marokánky kdy péct marokánky tvrdé marokánky dobré marokánky rychlé marokánky marokánky se smetanou cukroví marokánky na kolik stupnů péct marokánky marokánky recept se smetanou na kolik se pečou marokánky marokánky tvrdé

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo, mouka hladká, mandle, ovoce kandované, čokoláda mléčná

TopRecepty.cz

Marokánky III - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAQ9