Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s křehkým čerstvým čajotem

Čerstvý čajot je křupavý, jemně nasládlý a překvapivě univerzální. V tomto salátu se skvěle doplňuje se svěží rukolou a jednoduchou zálivkou. Je ideální pro ty, kteří rádi objevují nové chutě a nebojí se sáhnout po netradičních surovinách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Salátové listy na sítu opláchneme, necháme okapat a poté dáme do větší mísy. Krok 2: Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapii, okurku a čajot. Krok 3: V malé misce smícháme med, hořčici, limetovou šťávu a zašleháme olej. Dochutíme solí, pepřem a vzniklou emulzi promícháme se zeleninou v míse. Krok 4: Podáváme jako samostatný osvěžující salát nebo jako doplňující přílohu k masovým i sýrovým pokrmům.

TIP: Druhy listové zeleniny

Zveřejněno 29. 9. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Čajot se podobá hrušce a chutná jako mladá kedlubna, má konsistenci podobnou dýni. Celá rostlina je jedlá: konzumují se plody, které se dají jíst syrové i vařené, ale také listy, výhonky a kořeny. Pochází zřejmě ze střední Ameriky ale dá se vypěstovat i u nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s křehkým čerstvým čajotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErLW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s křehkým čerstvým čajotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErLW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
salát, rukola, okurka čerstvá, kapie červená, olej olivový, med, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu