Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z václavek

Guláš z václavek je vydatné jídlo, které je spjato s koncem září, kdy se tyto houby objevují v lesích ve velkém množství. Václavky mají výraznou, zemitou chuť, která skvěle vynikne právě v guláši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semeníku, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Krok 2: V hrnci na sádle zpěníme cibuli. Přidáme sladkou papriku, houby, čerstvou papriku a trochu rajčatového protlaku. Krok 3: Zamícháme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 25 minut. Krok 4: Hotový guláš podáváme s chlebem nebo s vařenými brambory.

TIP: Co dobrého z václavek - rady, tipy

Zveřejněno 5. 10. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pokud chceme, můžeme do guláše přidat i maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBw2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBw2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, cibule, paprika sušená sladká, houby václavky, vývar masový, paprika, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka

Přidat fotografie receptu