Guláš z václavek
Guláš z václavek je vydatné jídlo, které je spjato s koncem září, kdy se tyto houby objevují v lesích ve velkém množství. Václavky mají výraznou, zemitou chuť, která skvěle vynikne právě v guláši.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semeníku, omyjeme a nakrájíme na kroužky.
Krok 2: V hrnci na sádle zpěníme cibuli. Přidáme sladkou papriku, houby, čerstvou papriku a trochu rajčatového protlaku.
Krok 3: Zamícháme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 25 minut.
Krok 4: Hotový guláš podáváme s chlebem nebo s vařenými brambory.
Zveřejněno 5. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBw2
Moje poznámka
Guláš z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBw2
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 3 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 2 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 4 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 5 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 5 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 7 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 8 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
houby václavky,
vývar masový,
paprika,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.