Guláš z kuřecích žaludků a václavek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Pokrmy z vnitřností 4 názory

Suroviny

asi 300 g kuřecích žaludků
300 g václavek (mohou být čerstvé nebo i zavařené v sádle)
1 cibule
5 stroužků česneku
masoxová kostka
červená paprika
sůl podle potřeby
lžička majoránky
olej nebo sádlo
lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky si očistíme, nakrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme pokrájené, umyté václavky, chvíli orestujeme s cibulí a nakonec přidáme žaludky. Promícháme, přisypeme sladkou papriku, kterou také trošinku orestujeme a zalijeme vodou ( použila jsem tlakový hrnec ). Vaříme 20 minut, otevřeme, ochutíme masoxem a solí, pokud je potřeba. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme majoránku, utřený česnek a provaříme. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.

Poznámka

Jedny václavky, co jsem nedávno zavařila do sádla mi nechytly, tak je bylo potřeba nějak využít. Ráno jsem viděla v Albertu ty žaludky a nápad byl na světě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Guláš z kuřecích žaludků a václavek

Tématické fráze: guláš z václavek guláš z kuřecích žaludku recepty z václavek václavky recepty zavařený guláš srdickovy gulas kuřecí žaludky pokrmy z václavek salát ze zavařených václavek guláš z václavek recept guláš z vnitřností václavky guláš zavařené václavky guláš ze žaludků václavky guláš z krůtích žaludků kuřecí žaludky recepty guláš s kuřecích žaludků recept na václavky po čínsku kachní žaludky s rýží

Zapomněl/a jsem heslo