Guláš z kuřecích žaludků a václavek

Suroviny

asi 300 g kuřecích žaludků
300 g václavek (mohou být čerstvé nebo i zavařené v sádle)
1 cibule
5 stroužků česneku
masoxová kostka
červená paprika
sůl podle potřeby
lžička majoránky
olej nebo sádlo
lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky si očistíme, nakrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme pokrájené, umyté václavky, chvíli orestujeme s cibulí a nakonec přidáme žaludky. Promícháme, přisypeme sladkou papriku, kterou také trošinku orestujeme a zalijeme vodou ( použila jsem tlakový hrnec ). Vaříme 20 minut, otevřeme, ochutíme masoxem a solí, pokud je potřeba. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme majoránku, utřený česnek a provaříme. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Jedny václavky, co jsem nedávno zavařila do sádla mi nechytly, tak je bylo potřeba nějak využít. Ráno jsem viděla v Albertu ty žaludky a nápad byl na světě.

Komentáře k receptu Guláš z kuřecích žaludků a václavek

Tématické fráze: guláš z václavek guláš z kuřecích žaludku recepty z václavek václavky recepty zavařený guláš srdickovy gulas kuřecí žaludky pokrmy z václavek václavky guláš salát ze zavařených václavek kuřecí žaludky recepty guláš ze žaludků guláš z václavek recept guláš z vnitřností zavařené václavky guláš z krůtích žaludků václavky kuřecí guláš guláš s kuřecích žaludků recept na václavky po čínsku