Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky

Pečené kousky kapra potřené rozpuštěným máslem se šalvějí, doplněné restovanou zeleninou, můžete připravit nejen o svátcích. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory a na ozdobu lze použít trochu blanšírovaného pórku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Šalvěj nasekáme na drobné kousky a přidáme do 20 g rozpuštěného másla. Omyté porce kapra pokapeme z obou stran citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a stranu bez kůže potřeme máslem se šalvějí. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj položíme porce ryb kůží nahoru, na kterou položíme malý plátek másla (20 g). Krok 3: Pečeme na 180 °C 20 minut. Poté potřeme ještě kůži máslem se šalvějí a 5 minut dopečeme. Krok 4: Zeleninu očistíme a omyjeme. Jablka umyjeme, zbavíme jádřinců. Mrkev a celer nakrájíme na slabší proužky, jablka a červenou cibuli na plátky. Krok 5: Mrkev a celer osolíme, opepříme a orestujeme na oleji asi 8 minut. Přidáme máslo (20 g), cibuli a jablka, zastříkneme vínem a ještě 5 minut podusíme. Krok 6: Blanšírování pórku na ozdobu: Pórek nakrájíme na slabé plátky a vhodíme na jednu minutu do osolené vařící vody. Po vyjmutí dáme pórek zchladit do studené vody a nakonec ho necháme na sítku vykapat. Krok 7: Jako přílohu můžeme použít šťouchané brambory.

Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLrR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLrR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kapr, víno bílé, šalvěj, mrkev, celer, jablko, citron, máslo, olej olivový, cibule červená, pórek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu