

Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Suroviny 2-3 porce
- 1 hrnek bulguru
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1/2 středního celeru
- 1 petržel
- 200 g růžičkové kapusty
- 1 malá červená chilli paprička
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody a podle návodu na obalu dáme vařit.
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme smažit, až zelenina začne lehounce zlátnout.
Kapustičky rozebereme na jednotlivé lístky, česnek nakrájíme na plátečky a papričku nadrobno.
Vše přihodíme k osmahnuté zelenině a necháme ještě krátce restovat, ale jen tak, aby lístky kapustiček zůstaly ještě trochu křupavé.Ke směsi zeleniny přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme a můžeme vypnout.
Podáváme jako bezmasý chod, ale můžeme použít i jako přílohu k masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
-
-
Anna Kocikova: Drahuško, moc Ti děkuju
-
mysulka:
-
Jituško to se Ti povedlo
Moc hezký recept z mých oblíbených surovin
-
Super
-
magdalenka: děkuju
-
Bulgur v poslednej dobe aj unás frčí, určite by mi tvoj chutil.
-
Děkuju všem za milé komentáře
-
To by mi chutnalo
-
-
Moc dobry napad,to bude urcite velka dobrota.
-
Simona Skolakova: děkuji
-
Super receptík
moc se mi to líbí,to stojí za vyzkoušení