Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou

Suroviny 2-3 porce

1 hrnek bulguru
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 mrkve
1/2 středního celeru
1 petržel
200 g růžičkové kapusty
1 malá červená chilli paprička
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody a podle návodu na obalu dáme vařit.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme smažit, až zelenina začne lehounce zlátnout.
    Kapustičky rozebereme na jednotlivé lístky, česnek nakrájíme na plátečky a papričku nadrobno.
    Vše přihodíme k osmahnuté zelenině a necháme ještě krátce restovat, ale jen tak, aby lístky kapustiček zůstaly ještě trochu křupavé.

  3. Ke směsi zeleniny přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme a můžeme vypnout.
    Podáváme jako bezmasý chod, ale můžeme použít i jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou

Tématické fráze: zeleninové recepty recepty z bulguru smažená zelenina s bulgarem kapusticky s bulgurem bulgur se zeleninou a růžíčkovou kapustičkou recepty s bulgurem bulgur s růžičkovou kapustou bulgur se zeleninou bulgur s růžičkovou kapustu bulgur suroviny bulgur recepty bulgur recept top recepty bulgur jak restovat kořenovou zeleninu ? zeleninová polévka s kapustičkami jak použít malé kapustičky kure s kapustickami bulgur s černou quinoou recepty z kořenové zelenina bulgur