Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový steak s hruškou

Vepřový steak s hruškou je elegantní kombinací sladkého a slaného, která překvapí svou jednoduchostí i jemnou chutí. Šťavnaté maso perfektně doplní dušená hruška na bílém víně, plněná brusinkami a posypaná mandlovými plátky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici rozkrojíme na dva plátky. Lehce naklepeme, nařízneme okraje, posypeme steakovým kořením a necháme odležet. Krok 2: Hrušku opláchneme, rozpůlíme a lžičkou vyjmeme jádřince. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme z obou stran. Krok 4: Pak do pánve přidáme připravené hrušky, bílé víno a vše pod pokličkou krátce podusíme. Krok 5: Přebytečnou tekutinu necháme vyvařit. Hrušky obrátíme a otvor po jádřinci vyplníme brusinkami. Krok 6: Plátky masa přendáme na talíře, obložíme hruškami, posypeme mandlovými lupínky, přelijeme výpekem z pánve a podáváme. Krok 7: Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory a čerstvá zelenina.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory?

Zveřejněno 6. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový steak s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wE8Z

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový steak s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wE8Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, hruška, koření steakové, brusinky, mandle plátkové, víno bílé, olej

Přidat fotografie receptu