Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš

Srnčí guláš patří k oblíbeným pokrmům ze zvěřiny, které k podzimu neodmyslitelně patří. Vůně cibule, česneku a koření se při pomalém dušení krásně propojí s chutí masa a vytvoří syté jídlo, které zahřeje i zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na sádle osmažíme slaninu a přidáme cibuli. Pak přidáme maso, osolíme a vše orestujeme. Krok 3: Na sádle osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, a přidáme cibuli. Potom přisypeme nakostičky nakrájené odblaněné maso, sůl a vše orestujeme. Krok 4: Podlijeme vodou, přidáme koření, česnek a dusíme, dokud maso nezměkne. Krok 5: Ke konci vaření do guláše zamícháme rajčatový protlak a zahustíme podle potřeby nastrouhaným chlebem. Krok 6: .Na talíři guláš ozdobíme kolečky cibule nebo cibulové natě.

TIP: Co uvařit ze srnčího?

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBEJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBEJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, slanina anglická, cibule, plec srnčí, sůl, koření na guláš, koření na divočinu, česnek, protlak rajčatový, chléb

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu