Boubínský srnčí guláš

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min + uležení, nejlépe přes noc 2-3 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

500 g srnčí plece
2 cibule
mletá sladká paprika
majoránka
kmín
česnek podle chuti(dala jsem 8 stroužků)
1-2 feferonky
čerstvý rozmarýn (dala jsem 1 větvičku)
1 lžíce rajského protlaku
hladká mouka na zahuštění(ale nemusí být)
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.

  2. Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.

  3. Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.

  4. Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.

  5. Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.

  6. Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Boubínský srnčí guláš

Tématické fráze: srnčí gulaš srnčí guláš video jak udelat srnci jak udelat srnci gulas srnčí plec recepty co udelat ze srnčího srnci gul? recept na zvěřinu srnči video srnčí gul srnčí guláš recepty video recept srnčí recepty ze srnčího masa jak udělat srnčí maso recepty srnčí guláš recept srčí guláše srnčí guláš s houbami srnči plec videa priprava srnciho gulase srnčí plec recept srčí ragu

Zapomněl/a jsem heslo