Boubínský srnčí guláš

Jiné maso Doba přípravy: cca 40 min + uležení, nejlépe přes noc 15 názorů

Jiné maso Doba přípravy: cca 40 min + uležení, nejlépe přes noc 15 názorů

Suroviny 2-3 porce

500 g srnčí plece
2 cibule
mletá sladká paprika
majoránka
kmín
česnek podle chuti(dala jsem 8 stroužků)
1-2 feferonky
čerstvý rozmarýn (dala jsem 1 větvičku)
1 lžíce rajského protlaku
hladká mouka na zahuštění(ale nemusí být)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.

  2. Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.

  3. Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.

  4. Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.

  5. Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.

  6. Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.

Komentáře k receptu Boubínský srnčí guláš

Tématické fráze: srnčí gulaš srnčí guláš video jak udelat srnci jak udelat srnci gulas srnčí plec recepty co udelat ze srnčího srnci gul? recept na zvěřinu srnči video srnčí guláš recept srnčí gul srnčí guláš recepty video recept srnčí recepty ze srnčího masa jak udělat srnčí maso recepty srčí guláše srnčí guláš s houbami srnči plec videa priprava srnciho gulase srnčí plec recept srčí ragu