Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boubínský srnčí guláš

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 907 kJ /
456 kcal
Bílkoviny93,69 g
Tuky1,87 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 395 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy14,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny. Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme. Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme. Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka. Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát. Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.

Zveřejněno 28. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boubínský srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o9W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boubínský srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o9W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dobrý den, omlouvám se, teď koukám, že jsem dala fotku k Vašemu receptu, která patří k jinému. Váš gulášek jsem také dělala a je opravdu dobrý. A ty otazníky za větou, to je smajlík. Nevím, proč se udělali otazníky :-)

Dobrý den, přidávám fotečku. Guláš je moc dobrý. ????

ráda zvěřinu a hovězí podlévám červeným vínem a dusím na mírném ohni 3-4 hodiny a je to pak skvělá chuť

jahoda:;-) díky. Já vím, že tady jsou nějaké recepty, jen jsem myslela, že Ivana Ch myslí přímo kategorii-zvěřinová kuchařka přímo tady;-)

68her:http://www.zverinova-kucharka.cz/prase-divoke/plat...
No, něco jsem našla, ale tady ne :-)
A našla jsem hned několik receptů na zvěřinové ragů;-)http://www.slowfood.cz/recepty/zverinove-ragu-na-t...

Jana Remkova:To jsem tady už viděla, určitě jo, jen kde?smajlik

Ivana Ch: "tady" ???? Tak to myslíš internet:-?

Jana Remkova:Janičko, recept na srnčí ragů si snadno najdeš tady na zvěřinové kuchařce. Snad si se všimla že já recepty nedávám.

:yes::yes::-p:-K

:yes::-p:-K

Ivana Ch: Tak se budu těšit na recept;-)

Danca: Já se snažím každý rok udělat aspoň 1x něco ze zvěřiny. :-). taky v této době tu zvěřinu v marketech mají víc, než jindy :-)

Jani, srnčí jsem neměla léta, dala bych si ten Tvůj gulášek, hmmmm:-p:-p:yes::-K

Věřím tomu že je to dobroučkaté. Taky tady mám ještě jeden balík srnčího. to chci le udělat ragů.

Hezká barvička a určitě to musí být chutné ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
srnčí gulaš, srnčí guláš video, jak udelat srnci, jak udelat srnci gulas, srnčí plec recepty, co udelat ze srnčího, srnci gul?, recept na zvěřinu srnči video, srnčí guláš recept, srnčí gul, srnčí guláš recepty, video recept srnčí, recepty ze srnčího masa, jak udělat srnčí maso recepty, srčí guláše, srnčí guláš s houbami, srnči plec, videa priprava srnciho gulase, srnčí plec recept, srčí ragu

Suroviny:
plec srnčí, cibule, paprika sušená sladká, majoránka, kmín celý, česnek, feferonka, rozmarýn čerstvý, protlak rajčatový, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu