Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na másle, pečená v troubě

Jemné filety z tresky pečené na másle se rozplývají na jazyku a vyniknou svou čistou chutí moře. S pár kapkami citronu a bylinkami vytvoříte během chvilky zdravé jídlo, které potěší milovníky ryb i ty, kdo dávají přednost lehké kuchyni.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté filety z tresky osušíme a jemně osolíme z obou stran. Položíme do pekáčku vymazaného máslem. Krok 2: Pokapeme šťávou z citronu, posypeme drceným kmínem a kořením na ryby. Na každý filet položíme plátek čerstvého másla Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů do růžova asi 15-20 minut. Krok 4: Podáváme s vařeným bramborem, sypaným jarní cibulkou.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou - rady a tipy

Zveřejněno 9. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Treska na másle, pečená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2J8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Treska na másle, pečená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2J8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, máslo, šťáva citronová, koření na ryby, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu