Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na másle, pečená v troubě

Jemné filety z tresky pečené na másle se rozplývají na jazyku a vyniknou svou čistou chutí moře. S pár kapkami citronu a bylinkami vytvoříte během chvilky zdravé jídlo, které potěší milovníky ryb i ty, kdo dávají přednost lehké kuchyni.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté filety z tresky osušíme a jemně osolíme z obou stran. Položíme do pekáčku vymazaného máslem. Krok 2: Pokapeme šťávou z citronu, posypeme drceným kmínem a kořením na ryby. Na každý filet položíme plátek čerstvého másla Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů do růžova asi 15-20 minut. Krok 4: Podáváme s vařeným bramborem, sypaným jarní cibulkou.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou - rady a tipy

Zveřejněno 9. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na másle, pečená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2J8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na másle, pečená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2J8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, máslo, šťáva citronová, koření na ryby, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu