Špagety s pečenou dýní
Recept na jednoduchý a rychlý oběd, který vás potěší svou chutí, se vždy hodí mít po ruce. Špagety s pečenou dýní jsou plné podzimní chuti a jejich příprava není nijak složitá. Postačí pouze dýni upéct a rozmixovat se zakysanou smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 190 °C.
Krok 2: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření špagety scedíme.
Krok 3: Dýni hokaido přepůlíme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky.
Krok 4: Dýni vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, osolíme a posypeme rozmarýnem.
Krok 5: Zapékací mísu dáme do trouby a dýni pečeme při 190 °C doměkka, zhruba 25-30 minut. Ještě teplou dýni rozmixujeme se smetanou.
Krok 6: Špagety smícháme s dýňovou směsí a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme pestem a čerstvou bazalkou.
Zveřejněno 16. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP7qE
Moje poznámka
Špagety s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP7qE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 25 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 55 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 50 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 50 minutami
Buchty na páře
Merylas před 50 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 51 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 51 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 51 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Suroviny:
těstoviny špagety,
dýně hokkaido,
olej olivový,
rozmarýn,
smetana zakysaná,
pesto,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.