Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový krém

Dny jsou pomalu chladnější a ruku v ruce s nimi přichází období polévek, které dobře zasytí a příjemně zahřejí. Jemný mrkvový krém, ochucený aromatickým koprem, podáváme s opečeným toastem namazaným bylinkovým máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí másla

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí másla )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Kopr očistíme a nakrájíme najemno. Krok 2: V hrnci na rozpáleném másle osmahneme cibuli. Přidáme mrkev a brambory a zeleninu arátce osmahneme. Krok 3: Pak ji zalijeme litrem vody, přidáme podle chuti sůl a pepř, polévku přivedeme k varu a povaříme asi 12 minut. Krok 4: Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 5: Do polévky přidáme kopr spolu se zakysanou smetanou. Podle chuti ještě přisolíme a opepříme. Krok 6: Připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a najemno nasekaný kopr. Krok 7: Máslo zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie a necháme znovu ztuhnout, nejlépe v mrazničce. Krok 8: Po vyjmutí máslo krájíme na plátky, které klademe na ještě teplý, čerstvě opečený toastový chléb. Krok 9: Polévku podáváme s opečenými toasty a bylinkovým máslem.

TIP: Podzimní polévky, které zahřejí

Zveřejněno 16. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6Xy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6Xy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, brambory, cibule, máslo, sůl, pepř mletý, máslo, sůl, pepř mletý, kopr, chléb, smetana zakysaná, kopr

Přidat fotografie receptu