Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna s medem a jablky

K nedělnímu či slavnostnějšímu obědu zajisté přijde vhod kachna, která si díky medu, jablkům a vínu uchová svoji šťavnatost. Zlatavá kůžička s měkkým masem nejlépe chutná v kombinaci s bramborovými smaženkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Sušené švestky propláchneme. Krok 2: Kachnu rozporcujeme a vložíme do pekáče. Posypeme solí, kmínem a proložíme snítky rozmarýnu. Krok 3: Med rozmícháme s vínem. Vzniklou směsí podlijeme kachnu. Krok 4: Kachnu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 120 minut. Krok 5: Během pečení maso několikrát obrátíme, přeléváme výpekem, odebíráme vypečené sádlo a podle potřeby podléváme vodou. Krok 6: Na posledních 30 minut alobal z kachny odstraníme, a pečeme dle potřeby do změknutí masa. Krok 7: Na posledních 15 minut pečení vložíme do pekáče jablka a sušené švestky. Krok 8: Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou a snítkou rozmarýnu. Jako příloha se hodí například bramborové smaženky.

TIP: Jak upéct kachnu přes noc?

Zveřejněno 19. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90LA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90LA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kachna, jablko, švestky sušené, med, víno bílé, sůl, kmín celý, petrželka, rozmarýn

Přidat fotografie receptu