Kachna s medem a jablky
K nedělnímu či slavnostnějšímu obědu zajisté přijde vhod kachna, která si díky medu, jablkům a vínu uchová svoji šťavnatost. Zlatavá kůžička s měkkým masem nejlépe chutná v kombinaci s bramborovými smaženkami.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Sušené švestky propláchneme.
Krok 2: Kachnu rozporcujeme a vložíme do pekáče. Posypeme solí, kmínem a proložíme snítky rozmarýnu.
Krok 3: Med rozmícháme s vínem. Vzniklou směsí podlijeme kachnu.
Krok 4: Kachnu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 120 minut.
Krok 5: Během pečení maso několikrát obrátíme, přeléváme výpekem, odebíráme vypečené sádlo a podle potřeby podléváme vodou.
Krok 6: Na posledních 30 minut alobal z kachny odstraníme, a pečeme dle potřeby do změknutí masa.
Krok 7: Na posledních 15 minut pečení vložíme do pekáče jablka a sušené švestky.
Krok 8: Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou a snítkou rozmarýnu. Jako příloha se hodí například bramborové smaženky.
Zveřejněno 19. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna s medem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L90LA
Moje poznámka
Kachna s medem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L90LA
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 40 minutami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 1 hodinou
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 32 minutami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 34 minutami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 46 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 53 minutami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 1 hodinou
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 1 hodinou
Kuře na paprice
Kajkajak před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Majkaa před 1 hodinou
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Suroviny:
kachna,
jablko,
švestky sušené,
med,
víno bílé,
sůl,
kmín celý,
petrželka,
rozmarýn
Komentáře (2)