Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct kachnu přes noc? Letošním hitem je dvanáctihodinová kachna, pečená s mlékem. Natočili jsme pro vás názorné video
Zdroj: Top recepty

Kachnu nepečeme každý den, jedná se o pokrm sváteční, připravovaný velmi zřídka. Možná se chystáte na svou první kachnu a děláte si starosti, aby se povedla. S námi to zvládnete na jedničku.

Zkuste jít do pomalé kachny. Receptů na ni můžeme nabídnou více. Potřebný čas na pečení se odvíjí od nastavené teploty v troubě. Jisté je, že kachna potřebuje propečení opravdu důkladné, jen tak si na ní opravdu pochutnáme. A neznamená to, že celou dobu musíme stát u sporáku, opak je pravdou.

Jak upéct dvanáctihodinovou kachnu

Příprava kachny na pečení nám nezabere mnoho času a ani v troubě maso nepotřebuje stálý dohled. Takhle je to jednoduché:
  1. Připravíme si kachnu (cca 2 kg), sůl, kmín, 500 ml mléka a med.
  2. Kachnu umyjeme a očistíme. 
  3. Uvnitř i zvenčí ji osolíme a okmínujeme.
  4. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme mlékem a přiklopíme. Pokud nemáme vrchní část pekáčku, použijeme pevný alobal.
  5. Kachnu vložíme do vyhřáté trouby na 90 °C a pečeme ji 7 hodin.
  6. Poté teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme, aby se vytvořila pěkná kůrčička.
  7. Kachnu během pečení průběžně potíráme vypečeným tukem smíchaným s medem.
  8. Výsledkem bude pěkně křehké maso. Pečenou kachnu podáváme s knedlíkem a zelím.

Pomalu pečená kachna

Inspirovat nás mohou i další recepty na pečení kachny. Kachna je menší než husa, ale pro nasycení čtyřčlenné rodiny stačí bohatě. Pokud máme nejraději kuře, i to se dá připravit na způsob kachny a podávat se zelím a knedlíkem.

Přejeme, ať se vám pečeně povede. A pokud ji chystáte na svatomartinské hodování, můžete jako moučník připravit ještě sváteční rohlíčky plněné ořechovou nebo makovou nádivkou.
 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky