Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari korma

Korma je aromatický indický pokrm s kousky šťavnatého kuřete. Základ tvoří restovaná cibule s rajčaty, fenyklovými semínky a výraznou kari pastou. Na závěr se přidá smetana pro zjemnění omáčky a plátky mandlí, které dodají křupavý kontrast.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fenyklová semínka rozdrtíme v hmoždíři. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor zbavíme slupky a nasekáme co nejjemněji. Krok 2: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej nebo ghí a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme rozdrcená fenyklová semínka a smažíme za stálého míchání 2–3 minuty. Krok 4: Poté přidáme pepř a nakrájené kuřecí maso. Opékáme asi 5 minut, potom vmícháme pastu Kari Korma, nakrájená rajčata a zázvor. Směs dusíme za občasného promíchání a podlévání horkou vodou asi 15 minut. Krok 5: Krátce před dokončením přidáme plátky mandlí a smetanu, vše promícháme a necháme ještě chvíli prohřát. Krok 6: Podáváme s rýží basmati.

TIP: Jak uvařit rýži basmati

Zveřejněno 23. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kari korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RElv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kari korma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RElv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, smetana na vaření, rajče, cibule, koření kari, mandle plátkové, zázvor, semínka fenyklová, pepř čtyř barev, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu