Kančí s hlívou
Kančí maso s hlívou je voňavý pokrm, který propojuje výraznou chuť masa s jemnou chutí hlívy ústřičné. Maso se nejprve naloží, poté peče zabalené v pórku, díky čemuž zůstane krásně šťavnaté. Skvěle chutná s orestovanou hlívou a pečenými brambory.
Postup přípravy
Krok 1: Kančí pečeni očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme oregano a olej a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 2: Druhý den včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Hlívu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek omyjeme a spaříme vroucí vodou.
Krok 3: V pekáči na rozpáleném oleji maso zprudka ze všech stran orestujeme.
Krok 4: Pekáč přendáme do trouby a maso pečeme při 160 °C 20 minut. Spařený pórek rozebereme na listy a maso do něj zabalíme. Při nižší teplotě dopékáme asi 15 minut.
Krok 5: Hlívu minimálně 2 minuty spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté ji scedíme a necháme okapat.
Krok 6: V pánvi na másle opečeme cibuli a hlívu. Osolíme a opepříme.
Krok 7: Upečené maso krájíme na plátky a podáváme s restovanou hlívou a cibulí. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory.
Zveřejněno 27. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí s hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEqEp
Moje poznámka
Kančí s hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEqEp
Nejnovější recepty
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 38 minutami
Kapr na křenu
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 23 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 9 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 10 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 11 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 12 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 12 hodinami
Uherská pěna
Daami před 14 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 15 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 15 hodinami
Suroviny:
kančí pečeně,
koření oregáno čerstvé,
olej,
olej,
cibule červená,
pórek,
hlíva ústřičná,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.