Kančí s hlívou
Kančí maso s hlívou je voňavý pokrm, který propojuje výraznou chuť masa s jemnou chutí hlívy ústřičné. Maso se nejprve naloží, poté peče zabalené v pórku, díky čemuž zůstane krásně šťavnaté. Skvěle chutná s orestovanou hlívou a pečenými brambory.
Postup přípravy
Krok 1: Kančí pečeni očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme oregano a olej a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 2: Druhý den včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Hlívu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek omyjeme a spaříme vroucí vodou.
Krok 3: V pekáči na rozpáleném oleji maso zprudka ze všech stran orestujeme.
Krok 4: Pekáč přendáme do trouby a maso pečeme při 160 °C 20 minut. Pak maso zabalíme do lehce spařeného pórku a při nižší teplotě dopékáme asi 15 minut.
Krok 5: Hlívu minimálně 2 minuty spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté hlívu scedíme a necháme okapat.
Krok 6: V pánvi na másle opečeme cibuli a hlívu. Osolíme a opepříme.
Krok 7: Upečené maso krájíme na plátky a podáváme s restovanou hlívou a cibulí. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory.
Zveřejněno 27. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí s hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEqEp
Moje poznámka
Kančí s hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEqEp
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový chlebíček II
Krize před 5 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 8 minutami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 10 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 39 minutami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 2 hodinami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 3 hodinami
Suroviny:
kančí pečeně,
koření oregáno čerstvé,
olej,
cibule červená,
pórek,
hlíva ústřičná,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.