Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty

Kombinace rýže, tuňáka, sušených rajčat, oliv a parmazánu vytvoří dokonale jídlo, které vás přenese do středomoří. Připravené z dostupných surovin a připravené během chvilky - to je ideální večeře pro všední den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu na obalu uvaříme rýži. Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme trochu oleje, na kterém osmažíme očištěnou a najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Když cibule začíná pomalu zlátnout, přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata, na kolečka nakrájené olivy a konzervu tuňáka. Promícháme a krátce prohřejeme. Krok 4: Nakonec do pánve přidáme předem uvařenou rýži. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Krok 5: Při servírování můžeme posypat strouhaným parmezánem.

TIP: Jak nastrouhat parmezán

Zveřejněno 28. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9rn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9rn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže basmati, olej olivový, cibule, rajče sušené, olivy zelené, tuňák v konzervě, sůl, pepř mletý, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu