Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky s mletým masem jsou skvělým způsobem, jak dodat klasickému receptu zajímavou chuť. Šťavnaté karbanátky chutnají výborně teplé i studené - třeba s bramborem nebo čerstvým salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bazalku pokrájíme. Dýni oloupeme, omyjeme, vydlabeme dužinu se semínky a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Nastrouhanou dýni dáme do mísy, přidáme mleté maso, olivový olej, vejce a dle chuti sůl a pepř. Krok 3: Nakonec vmícháme pokrájenou bazalku a strouhanku na zahuštění. Dobře promícháme. Krok 4: Z hmoty tvoříme karbanátky. V pánvi na rozpáleném oleji smažíme karbanátky z obou stran dozlatova.

TIP: Dýně a jejich pestré využití v kuchyni

Zveřejněno 2. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNEE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, dýně, vejce, olej olivový, bazalka čerstvá, pepř, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu