

Dýňové karbanátky
Suroviny 6 porcí
- 300 g oranžové dýně
- 160 g ovesných vloček
- 1 cibule
- 2 dcl vody
- olej
- sůl
- petrželová nať
- bílý pepř mletý
- 2 vejce
- 3 lžíce dětské krupičky na zahuštění
Postup přípravy receptu
Narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme.
Vlejeme vodu, premiešame a asi 5 minút povaríme.
Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Dyňu olúpeme a na jemno nastrúhame. Dyňu vložíme k vločkám.
Pridáme vajcia, sekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre premiešame, zahustíme krupicou.
Z masy formujeme fašírky a vyprážame ich z oboch strán.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, príp. čalamádou.
Poznámka od kuchařky
Zmes na fašírky nie je taká pevná ako z mäsa, ale výborne sa vypráža.
Inšpirovala som sa na internete, recept som si upravila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňové karbanátky
-
kaisicek: Ďakujem za vyskúšanie, teší ma, že chutilo.
-
Dnes jsem je pekla v troube. Krupicku jsem pouzila kukuricnou a petrzel korenovou. Jsou vynikajici. Moc dekuji za recept.
-
Když jdou z cukety, proč ne z dýně?
-
Tak to by mohlo být
ale už nemám dýni
snad příští rok
+6
-
To bych si ráda nabídla.
-
Až sa čudujem, že ma niečo podobné nenapadlo...Terezka, vyzerá to veľmi chutné.
-
Recept na tyto karbenátky se mi líbí
+3
-
Jééé, o 4 hodiny dřív
, švagrová se mě ptala, co s dýní, tohle určo nezkoušela