Jemná cizrnová pomazánka
Cizrna, známá též jako římský hrách, je luštěnina bohatá na rostlinné bílkoviny a těší se veliké oblibě mezi vegetariány. Z uvařené cizrny můžeme připravit jednoduchou pomazánku, která má krásně jemnou oříškovou chuť. Pomazánku podáváme ozdobenou cibulkou a rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Den předem cizrnu důkladně propláchneme a namočíme dostatečným množstvím studené vody.
Krok 2: Druhý den z cizrny slijeme vodu, zalijeme ji čerstvou vodou a vaříme do změknutí zhruba 60 minut. Těsně před dovařením cizrnu osolíme.
Krok 3: Po uvaření slijeme z cizrny přebytečnou vodu a necháme ji zchladnout.
Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 5: Uvařenou cizrnu nasypeme do mixéru, přidáme olivový olej a rozmixujeme ji dohladka.
Krok 6: Rozmixovanou směs přendáme do misky. Přimícháme majonézu a pomazánku ještě dochutíme solí a mletým pepřem.
Krok 7: Připravenou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme červenou cibulkou, rajčaty a nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Moje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
cizrna,
majonéza,
olej olivový,
cibule červená,
rajče,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.