Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placičky s povidlovou omáčkou

Výborné bramborové placičky s povidlovou omáčkou a uzenou panenkou připravte třeba k nedělnímu obědu. Příprava je snadná, jen nezapomeňte den předem uvařit brambory. Samotná příprava placiček a omáčky je pak velmi rychlá a maso stačí jen krátce prohřát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omáčka: V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mouku dozlatova (asi 3 minuty). Přilijeme 500 ml vody, prošleháme, aby nevznikly hrudky, přimícháme povidla a sůl. Dochutíme kořením a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Před podáváním přidáme rum. Krok 2: Placky: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a podle potřeby přisypeme mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme. Měli bychom získat nelepivé těsto, které půjde dobře rozválet. Krok 3: Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a rozválíme je na silnější placičky o průměru asi 9 cm. V pánvi rozehřejeme sádlo a placičky na něm opečeme. Krok 4: Uzenou vepřovou panenku ohřejeme na pařáčku a nakrájíme na plátky. Krok 5: Na talíř naskládáme několik bramborových placiček, přidáme omáčku a nakonec plátky vepřové panenky.

TIP: 16 oblíbených receptů na levná bramborová jídla

Zveřejněno 14. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové placičky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Z6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové placičky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Z6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, sádlo, povidla švestková, máslo, mouka hladká, sůl, badyán, koření hřebíček, skořice mletá, kůra citronová, rum, panenka vepřová

Přidat fotografie receptu