Bramborové placičky

lenka-m Kuchařka:

Bramborová jídla 11 názorů

527

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce
30 dkg měkkého salámu
polohrubá mouka
sůl
pepř
mleté koření na bramborák
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření je scedíme na sítko a necháme pořádně odkapat zbývající vodu. Pak je dáme do mísy a rozmačkáme. Přidáme sůl, pepř, koření, salám nakrájený na kostičky a 2 lžíce polohrubé mouky. Promícháme a děláme placičky asi 1 cm vysoké, obalíme v polohrubé mouce a ihned smažíme na pánvi. Oleje dávejte jen trochu. Těsto není příliš husté, ale smaží se krásně.

    Podáváme se špenátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 769 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové placičky

  • Mirda Mirda(neregistrovaná)

    Až na to, že se brambory musí hrozně dlouho škrábat a strouhat, na což jsem na začátku nepomyslel :-D tak placky nakonec bodly. Recept je super :-p. Já osobně mám rád česnek, tak jsem si recept ještě o něj vytunil. Nedávno jsem zkoušel i placičky z květáku, které nebyly tak zdlouhavé na přípravu a taky byly dobré. Pro zvědavce přikládám odkaz na recept.http://www.lukana.cz/recepty/recepty-pro-diabetiky...

    Odpovědět

  • vera cerna vera cerna(neregistrovaná)

    to nema s placickami nic spolecnyho

    Odpovědět

  • jurajrozsa@gmail.com jurajrozsa@gmail.com

    ...a cesnak a mariánkove plevy nič...?!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    sonajara: ano, titulní foto je od jahody, která pod tvým příspěvkem píše v komentáři, že ona brambory nemačká, ale strouhá - a přidala foto.
    Teprve druhá fotka je autorky receptu a je vidět, že má placičky z brambor mačkaných.;-)

    Odpovědět

  • sonajara sonajara

    Na snímku jsou brambory určitě strouhané na hrubém struhadle a v receptu mačkané ? PROČ ???:-//

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Dělám téměř stejné, jen je strouhám místo mačkání,přidávám nastrouhaný sýr,česnek,cibuli a místo koření dávám petrželovou nať.Neobaluji v mouce, ale natlačím na ně hrubě nastrouhané syrové brambory. Jsou uvnitř šťavnaté a zevnitř křupavé. Naučila jsem se to ve Švýcarsku. Rösti-smažené syrové holé brambory jsou jejich pochoutkou a dělají se na 100 způsobů.. :-p. Dovolím si fotku, jestli to nebude vadit a díky za připomenutí, dlouho jsem je nedělala:yes:;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Terezko, už je opraveno - předtím byly placičky Brambobové :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Gabika, ako myslíš upraviť názov ?

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Měl by se opravit název, ale myslím, že paní Lenka už sem nechodí :-//

    Odpovědět

  • panvicka panvicka

  • v.spelda v.spelda(neregistrovaná)

    byli vyborne:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo