Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný závin v listovém těstě

Z listového těsta můžeme připravit sladké, ale i slané pohoštění nejen pro návštěvu. Sytý závin z křehkého těsta je plný kysaného zelí dušeného s oravskou slaninou. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí propláchneme a překrájíme. Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dosklovita. Přidáme slaninu, chvíli restujeme a pak přidáme zelí. Krok 3: Vše podusíme asi 20 minut, než zelí změkne. Pak směs osolíme a necháme vychladnout. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Listové těsto rozválíme na obdélník, rozložíme zelí a svineme. Závin přeneseme na připravený plech. Krok 6: Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Krok 7: Plech vložíme do trouby a závin pečeme při 200 °C dozlatova, zhruba 25-30 minut.

TIP: Slaný závin - recept z listového těsta

Zveřejněno 25. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelný závin v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6B6O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelný závin v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6B6O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, olej, cibule, slanina oravská, zelí kysané, vejce, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu