Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka s roládkami

Česnečka patří mezi oblíbené české polévky, které zahřejí a postaví na nohy. V této variantě ji doplňují jemné roládky z tenkého těsta, připomínající celestýnské nudle, které polévku krásně zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Ve vroucí osolené vodě uvaříme brambory doměkka a scedíme. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Část brambor rozmačkáme. Krok 3: Do hrnce dáme rozmačkané brambory, třený česnek a zbylé brambory. Vše zalijeme masovým vývarem, osolíme a opepříme dle chuti a povaříme. Krok 4: Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a muškátovým květem. Přidáme mouku, petrželku a umícháme řidší těstíčko. Krok 5: Na rozpáleném oleji upečeme palačinky, které stočíme a nakrájíme na kolečka. Krok 6: Polévku rozdělíme do talířů a přidáme nakrájené roládky.

TIP: Nejlepší vyprošťováky podle babiček

Zveřejněno 27. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka s roládkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5J5E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Česnečka s roládkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5J5E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, česnek, vývar masový, sůl, pepř mletý, vejce, mléko, květ muškátový, mouka hladká, petrželka, olej

Přidat fotografie receptu