Šlehačkové cukroví
Výjimečně lahodné a jemné, až se doslova rozplývá na jazyku, takové je šlehačkové cukroví, které rychle zmizí z každého vánočního stolu. Recept patří mezi tradiční a nenáročné, s těstem se velmi dobře pracuje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 038 kJ / 4 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,30 g |
| Tuky | 274,00 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 336,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL2D
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL2D
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 31 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 32 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 34 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 34 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 45 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkové vánoční cukroví,
vánoční cukroví ze šlehačky,
vánoční cukroví šlehačkové,
cukrovi,
jednoduché vánoční cukroví,
vánoční šlehačkové cukroví,
jednoduché cukroví,
slehackove vanocni cukrovi recept,
šlehačkové těsto,
cukrovi recepty,
šlehačkové,
smetanové cukroví,
vánoční cukroví jednoduche,
smetanové vánoční cukroví,
recepty cukroví,
šlahačkové cukroví,
slehackovecukrovi,
rychlé cukroví,
jednoduché a rychlé cukroví,
rychle jednoduche cukrovi
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (120)
A ještě malý dotaz ... co myslíte tím lepším cukrovím? Nemám pocit, že bych pekla nějaké horší nebo podřadné. Naopak nic nešidím, spíš se snažím ještě vylepšit. Ikdyž abych pravdu řekla, z bezlepkové mouky je chutnější a hned křehoučké
V naší rodině věčný problém: málo sladké - sladké - přeslazené
To co je pro mou maličkost OK, tak paní casinové přijde jako přeslazené...
Vaše znechucení vám neberu, možná jde o nechutenství (že by corona 19?), ale pokuste se nezatracovat jednoduché jídlo a podívat se na ně z pohledu těch, kteří ještě dokážeme ocenit i relativně prostá jídla
...no , to ale není vinou receptu, že
takove cukroví dělavala moje babička .Mohu ho upéci
a dát do mrazáku?Tak na tri neděle ,mame velkou oslavu a chtěla bych si něco
pripravit.Děkuji
Cukrovi znam od kamaradky a urcite letos vyzkousim podle Vas. Jen se zeptam, asi hloupe, ale jak presne to valite v te potravinarske folii? Nejak si to neumim predstavit aby se mi to cele nehrnulo
Fotka je jen důkaz,že nekecám
Já naopak MOC děkuji za tento recept,skvělý,jednoduchý a hlavně MOC dobrý
OLMA SMETANA KE ŠLEHÁNÍ 33 % 210 g
Madeta jihočeská smetana ke šlehání 33%
Hmotnost: 250 g
V rcp stojí psáno:
"Zkoušela jsem různé varianty mouky i záměnu másla, ale není to ono, proto doporučuji držet se receptu a výsledek je zaručen."
...si to přeberte
dělávala to moje maminka, ale recept jsem již v jejích sešitech nenašla...
díky za recept
Nechala jsem ho pořádně vypracovat mixérem a to byla pak radost s těstem pracovat.
Děkuji za tip vyválet těsto přes fólii,
taková drobnost a jak to usnadní práci
Udělala jsem si dvě verze v obalování, do jedné jsem dala navíc skořici. Taky výborné.
Díky, díky!
petra (neregistrovaný/á)
JitkaR
díky za super rychlí receptík a přeji krásné vánoce
jediný rozdíl vlastně je - neobaluji horké, ale studené, pára z horkého cukroví nalepí více cukru, což já nemusím...takže počkám, až schladne a pak jen lehce prohodím cukrem a pořádně vytřesu, aby zbylo co nejméně