Indiánci
Mezi klasické dobroty z českých cukráren patří i indiánky, které tvoří nadýchaný piškot nazdobený výborným sněhovým krémem dochuceným marmeládou. Na závěr se indiánky polijí čokoládou.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 435 kJ / 1 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,86 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 256,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C.
Krok 2: Buflery: Bílky oddělíme od žloutku. 1/3 cukru vyšleháme se žloutky do pěny a zbytek cukru postupně přidáváme do bílků, které potřebujeme vyšlehat v pevný sníh.
Krok 3: Poté mouku jemně smícháme se žloutkovou hmotou a postupně přidáváme i tuhý sníh. Musíme pracovat opatrně, aby těsto neřídlo. Pote pomocí cukrářského sáčku stříkáme na připravený plech malé buflerky a pečeme cca při 160 °C 15-20 minut.
Krok 4: Na krém do hrnce vsypeme 2/3 cukru. Cukr v hrnci přelijeme cca 100 ml vody tak, aby byl cukr ponořený a dáme vařit. Tímto vznikne cukrový rozvar, který potřebujeme na zpevnění bílku. Uvařený rozvar poznáme tak, že do něj ponoříme očko (např. z drátku) a foukneme do něj jako do bublifuku. Musí se vytvořit bublinka.
Krok 5: Mezitím bokem vyšleháme bílky se zbytkem cukru. Hotový rozvar pomalu přiléváme do bílků, které stále šleháme do tuhého krému tak, aby se dal stříkat do tvaru, který potřebujeme. Marmeládu přidáme, když je v krému nalitý všechen rozvar a pořádně vyšleháme. Krém je hotov, když po vstrčení prstu do krému se na něm vytvoří stojící špička.
Krok 6: Pomocí sáčku nastříkáme krém na buflery a necháme vychladit. Po vychladnutí je polijeme čokoládou.
Zveřejněno 19. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indiánci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QrK
Moje poznámka
Indiánci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QrK
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 2 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 15 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 15 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 23 minutami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 37 minutami
Lasagne z cukety
stanik před 50 minutami
Americké okurky
JiriSeidler před 54 minutami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 1 hodinou
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 1 hodinou
Cuketové zelí
janatka před 1 hodinou
Cuketové halušky
janatka před 1 hodinou
Tématické fráze:
buflery recept,
buflery,
recept na buflery,
indianek recept,
indianek,
cukrovi indianci,
indiánky recept,
cukrový rozvar,
krém na indianky,
recept na indianky,
buflery na indianky,
buflery pod indiánky,
snehovy indianci,
krém do indiánků,
recept indiánek,
sněhové indiánky,
recept buflery,
sněhový indiánek,
indiánci-recept,
indiánky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
bílek,
cukr krupice,
voda,
marmeláda,
čokoláda
Komentáře (20)
Posílám bodík