Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Recept ještě nebyl hodnocenOsvěžující polévka z rajčat, připravovaná za studena, je skvělá pro horké letní dny. Recept se vám bude zejména pokud máte velkou nadúrodu rajčat a chcete si naplno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvěžující polévka z rajčat, připravovaná za studena, je skvělá pro horké letní dny. Recept se vám bude zejména pokud máte velkou nadúrodu rajčat a chcete si naplno…
Pomazánka z hrášku zaujme krásnou svěží barvou a nasládlou chutí, díky které jistě zachutná i dětem. Podáváme ji namazanou na křupavé opečené bagetce a posypeme ji…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na…
Nadýchaná a lahodná pěna z kuřecích jater bude mít jako pohoštění u vašich přátel jistě úspěch. Rozplývá se na jazyku a její skvělou chuť tvoří i ořechy a víno. Pěnu…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
Upéct řepu je velmi snadné. Při pečení řepa získá výraznější a lahodnější chuť, která se skvěle hodí ke kozímu sýru. Tuto kombinaci použijeme při přípravě lehkých a…
Lahodné spojení lilků, sýra a rajčat si vychutnáme v tomto jednoduchém jídle. Chuť zeleniny ještě zdůrazníme ogrilováním a provoníme čerstvou šalvějí. Vše podáváme na…
Kuřecí maso je oblíbenou pro svojí jemnou chuť a především variabilitu, připravit ho můžeme na mnoho způsobů a sluší mu téměř všechno koření. Restované kuřecí kousky…
Základem pro příjemný start do nového dne je chutná a vydatná snídaně, která nás zvládne na nějakou dobu zasytit. Oblíbená míchaná vajíčka zkuste navrstvit na opečenou…
Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30 minut odpočinout v lednici,…
Maso nakrájíme na malé kousky a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, podle chuti osolíme a opepříme, kdo má rád ostřejší chuť, přidá špetku chilli koření. …
Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat. Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině…
Každou bagetu rozkrojíme na čtyři části a vydlabeme střed. Okurky oloupeme, rozkrájíme na stejně velké kusy jako bagety a vydlabeme jadérka.Rajčátka omyjeme, rozpůlíme…
Z těsta vytvoříme pásky, které pokládáme na zvlněný bagetový plech.Potřeme žloutkem, posypeme solí a kmínem a upečeme
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno…
Rajčata nastrouháme na struhadle bez slupky. Odstraníme přebytečnou vodu. Přidáme čerstvé lístky tymiánu a sůl. Takto hotovou směs namažeme na plátky baget. Dostatečně…
Plátky bagety nakrájíme na kostičky a na sucho je opečeme na pánvi nebo v rozehřáté troubě. Rajčata omyjeme a na oblé straně nařízneme do křížku. Přelijeme je v misce…
V kastrolu rozpálíme olej a něj dáme cibuli, česnek a kmín a smažíme 2 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a za častého míchání je smažíme asi 5 minut, aby zhnědlo ze…
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na proužky. Zakapeme olivovým olejem, přidáme 2 stroužky česneku drceného, zakapeme citronem, přidáme lžičku sladké papriky, lžičku…
Na oleji spěníme cibulku a uzené maso nakrájené na drobno, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme a přidáme nakrájená rajčata. Dochutíme česnekem,…
1-Z poru sme odobrali vonkajsie listy odkrojili hornu zelenu cast rozkrojili na polovicku a poriadne povymyvali aby v nom nebol ziaden piesok. Nakrajal na kolecka a na…
Rozpálíme si olej a vložíme nakrájená jatýrka. Opečeme, přidáme česnek na plátky a pak směs nakrájených barevných paprik s cibulí. Vše restujeme a zakápneme worcestrem a…
bagetky na dopékaní rozkrojíme, pomažeme pizza sauce, kousek šunky, 2x namočené sušené houby nebo žampiony, plátky sýru cheddar nebo jiný sýr a posyp koření pizza...…
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Zapékací formu vymažeme máslem. Část bagety rozkrájíme na kostičky a dáme do pekáčku na chvíli péct. …