Slaný koláč z francouzské bagety
Recept ještě nebyl hodnocenStarší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci, pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci, pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené…
Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky…
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem,…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…
Kanapky s lososovo-tuňákovou pomazánkou jsou elegantním předkrmem, který spojuje jemnou chuť uzeného lososa s krémovou lehkostí pomazánky. Perfektní volba pro slavnostní…
Upéct řepu je velmi snadné. Při pečení řepa získá výraznější a lahodnější chuť, která se skvěle hodí ke kozímu sýru. Tuto kombinaci použijeme při přípravě lehkých a…
Rybí polévku máme zpravidla spojenou s Vánoci. Připravujeme ji z rybího vývaru, zeleniny a kapřích jiker a mlíčí. K dokonalosti polévky pak nesmí chybět také na másle a…
V období cuketové sklizně přijde vhod každý recept na upotřebení této zeleniny, která je neodmyslitelně spojená s létem. Připravte jednoduchou cuketovou pomazánku se…
Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30 minut odpočinout v lednici,…
1. Hermelín a salám nastrouháme nahrubo na struhadle a promícháme s majolkou. 2. Připravenou pomazánkou mažeme nakrájenou bagetu. Zdobíme paprikou, petrželkou nebo…
Šnečí kaviár vysypeme do sítka a necháme okapatBagetku nakrájíme na plátky a na velmi malém množství kvalitního olivového oleje orestujeme do zlatova. Orestované plátky…
Rajčata nastrouháme na struhadle bez slupky. Odstraníme přebytečnou vodu. Přidáme čerstvé lístky tymiánu a sůl. Takto hotovou směs namažeme na plátky baget. Dostatečně…
Bagetu, nejlépe den starou, rozřežeme podélně na půlku, můžeme rozdělit na 2 kusy. Lehce potřeme margarínem, poté kečupem (množství podle chuti). Přiměřeně posypeme …
Do hrnca dáme spolu rajčiny, cukor, zeleninový bujón, asi pol čajovej lyžičky worchesteru a tabasca, ochutíme trochou soli, oreganom a čiernym korením. Privedieme do…
Bagetu nakrájíme na plátky, rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na drobno, bazalku na malé nudličky, česnek prolisujeme a kachní maso…
Bagetu nakrájíme na plátky, rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na drobno, bazalku na malé nudličky, česnek prolisujeme a kachní maso…
Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka. Nasucho opečeme na teflonové pánvi dozlatova.V mističce utřeme změklé máslo s kořením na brambory a bylinkami.Opečené bagetky potřeme…
Papriku,rajčiny a cibulu podusíme do mäkka.Pridáme nivu,bambino a pomali varíme kým sa syr neroztopí.Bagetu/sen- dvič nakrájame a na sucho opečieme do chrumkava,potom…
Bagetu nakrajame na kolieska dame pripiect do pekarnika, netreba to prehanat, staci par minut.. Nakrajame paradajky na kocky, cesnak, staci po nom raz zabit …
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.…
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na…
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Jednohubky s pomazánkou z aromatického sýra určitě nesmí chybět na tácku při žádné oslavě. Chuť sýra se výborně hodí k hroznovému vínu a vlašským ořechům. K tomu patří…
Tento originální recept kombinuje svěžest paprik s pikantností tvarůžků, což vytváří neodolatelné spojení chutí. Plněné papriky jsou nejen chutným, ale i zdravým pokrmem…