Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 133 kJ /
1 466 kcal
Bílkoviny75,73 g
Tuky74,14 g
Vláknina27,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,12 g
Sacharidy110,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu vyjměte z obalu, opláchněte a nakrájejte na cca 6 x 5 x 1 cm velké kousky (ze dvou kostek byste měli mít 8 kousků). Zabalte je do utěrky, zatižte a nechte nejméně 20 minut lisovat. Krok 2: Mezi tím připravte nakládanou zeleninu. Krok 3: V rendlíku smíchejte ocet, vodu a cukr a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Krok 4: Poté sejměte z ohně, vmíchejte zeleninu, přendejte do uzavíratelné sklenice a nechte nejméně 30 minut marinovat. Krok 5: Když je tofu vylisované, připravte marinádu. Sezamový olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor a pálivou omáčku smíchejte v míse s rovným dnem. Vložte tofu a nechte nejméně 30 minut marinovat. Krok 6: Poté předehřejte troubu na 200°C, plech vyložte pečicím papírem a lehce vymažte olejem. Vyskládejte na něj tofu, potřete zbytkem marinády a pečte 10 minut. Poté tofu obraťte a pečte dalších 10 minut. Krok 7: Na koriandrové pesto smíchejte všechny ingredience v mixéru nebo v hmoždíři. Krok 8: Bagetky rozřízněte podélně na půl a krátce opečte dokřupava. Spodní polovinu namažte koriandrovým pestem a do každé bagety vložte 4 kousky tofu. Bohatě poklaďte nakládanou zeleninou, na proužky nakrájenou salátovou okurkou, opečenou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem. Dle chuti zakápněte pálivou omáčkou nebo limetkovou šťávou. Přiklopte vrchní částí bagetky, stlačte a užívejte.

Zveřejněno 10. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Bánh mì je v podstatě taková vietnamská variace na plněnou bagetu. Jako u každého tradičnějšího jídla i zde existuje bezpočet variací a receptů na tu zaručeně nejlepší Bánh mì.

Co se týče pečiva, nejvhodnější by bylo použít pro Bahn Mi klasickou bagetu z kombinace pšeničné a rýžové mouky. Tu však u nás zatím asi neseženete. Můžete si jí zkusit upéct sami (internet bude receptů určitě plný) nebo se musíte spokojit s něčím obyčejnějším.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkX8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
nakládaná zelenina, recept banh mí, vietnamské tofu, vietnamska nakladana zelenina, banh mi recept, bagety bánh mí recepty, banh mi bagetky, banh mi bageta recept, bageta bánh mi recept, banh mi recepty, bagetky bánh, bagetky bánh mi, zelenina do banh mi, vietnamské tofu recepty, recept vietnamská bageta bahn my, srirarcha, jakou značku rýžového oleje, vietnamské tofu recept, opečené bagetky se zeleninou, koriandrová pasta

Suroviny:
tofu natural, olej sezamový, omáčka sojová, zázvor čerstvý, omáčka srirarcha pálivá, ocet rýžový, voda, cukr hnědý, mrkev, ředkev bílá, olej sezamový, pasta miso, koriandr čerstvý, šťáva limetková, bageta, okurka salátová, cibulka jarní, šťáva limetková

Přidat fotografie receptu