Jednohubky / chlebíčky s treskou
Recept ještě nebyl hodnocenTresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou uzenou tresku.Na tu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou uzenou tresku.Na tu…
Do dva, tři dny starých baget uděláme hluboké zářezy jeden až jeden a půl centimetru od sebe, které zcela nedokrojíme a které naplníme dle vlastní chuti.Pokud chceme…
Bagetku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo (ne moc)a přisypeme nakrájenou bagetku. Za stálého "míchání" ji osmažíme dozlatova (na pánvi potom není už…
Mořské plody propláchneme teplou vodou. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme plody a restujeme. Přimícháme omáčky, šťávu a zázvor. Dusíme cca 6-8 minut.Bagetu…
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci, pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na stejně silné měsíčky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme asi 10 min. Poté přidáme trochu vinného octa, promícháme,…
Bagetu nakrajame na kolieska dame pripiect do pekarnika, netreba to prehanat, staci par minut.. Nakrajame paradajky na kocky, cesnak, staci po nom raz zabit …
Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. …
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.…
Na kostičky narájíme cibuli, hermelín a šunku, smícháme společně s majonézou, pom. máslem. Ochutíme solí a pepřem nakonec vmícháme něco zeleného. Mažeme na bagetku je to…
Bagetu (housku, toastový chléb) nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením, pokapeme…
Smísíme suroviny.Náplň naneseme v přiměřené vrstvě na poloviny podélně rozkrojených baget.Dáme krátce pod rozpálený gril a podáváme.
Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky…
Do sladko-kyselé omáčky přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme.Bagetky podélně…
Mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky nožem nebo je připravíme spiralizérem, mandolínou, zubatou škrabkou. Zeleninu dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli a…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Nejprve uděláme pomazánku. Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme parmazán. Šunku nakrájíme na menší kostičky, kdo chce, může ji nastrouhat. Přidáme 2 lžíce majonézy a…
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček…
Nejprve postavíme velký hrnec s vodou na plyn a zapneme. Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Cuketu nastrouháme z 2/3 na velkých slzách, zbytek na malých. Bagety…
Oloupané špekáčky umeleme s pivním sýrem a cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a okurku. V míse vyšleháme pomazánkové máslo s majonézou a…
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje…
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem,…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…