Pizzový závin
Recept ještě nebyl hodnocenNa 1 závin: Rajčatový protlak smícháme s kořením dle chuti (pizza koření a bazalka). Půlku listového těsta rozválíme do obdélníku, jako na štrůdl. Těsto potřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na 1 závin: Rajčatový protlak smícháme s kořením dle chuti (pizza koření a bazalka). Půlku listového těsta rozválíme do obdélníku, jako na štrůdl. Těsto potřeme…
Rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osolíme a posypeme malou špetkou cukru. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a vložíme rajčata.Zprudka je opečeme z obou stran,…
Smícháme tvaroh, drobně nakrájená rajčata, bazalku - čerstvou, nebo sušenou. Opatrně dosolíme, některá rajčata bývají dost slaná. Do masa si uděláme kapsu, naplníme…
Ledvinky očistíme, propláchneme v několika vodách a namočíme do mléka / nejlépe přes noc /. V hluboké pánvi orestujeme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme trochu…
V hrnci ve kterém budeme péct si na oleji osmažíme cibuli do sklovata. Papriky si naplníme směsí z mletého masa, které ochutíme strouhaným sýrem, solí, oreganem,…
V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Smažíme, dokud cibule nepustí šťávu a nezezlátne.Zalijeme cca 1 litrem vody, osolíme, opepříme, …
Rajče osušte papírovou utěrkou a pokrájejte na jemno. Bazalku také pokrájejte na jemno. Sýr podélně rozkrojte a nasypte na něj rajče i bazalku. Lehce opepřete. Obě…
Do hrnce nalijeme olivový olej cca 0,5 cm, přidáme cibuli. Až cibule bude lehce do zlata přidáme maso (nakrájené), až se maso zatáhne z každé strany tak osolíme a…
Česnek rozmačkáme v lisu na česnek, stejně tak jím protlačíme olivy. Přidáme olej z nálevu a několik pokrájených lístků bazalky. Všechno smícháme a necháme odležet v…
Růžičky brokolice 3 minuty povaříme, necháme vystydnout a nadrobno nasekáme. Nasekáme též lístky bazalky a kápii nakrájíme na malinké kostičky.Pomazánkové máslo dobře…
Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a…
Příprava omáčky: 1. Na oleji v pánvičce si zpěním na jemno nakrájenou 1 cibulku, přidám kuřecí maso nakrájené na malé kousky, posolím, opepřím a lehce osmahnu. 2…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Mezitím oloupeme a vyjádříme rajčata, nakrájíme na kostky, vymačkáme česnek a nasekané ořechy. Na menší pánvi…
Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme…
Opečeme chléb na topinky, česnek jen lehce rozmáčkneme, cibuli nakrájíme na jemno na kostičky a obojí osmahneme, než cibule zesklovatí nakrájíme rajčata na kostičky a…
těsto: 1. Do mísy kuchyňského robotu (nebo na vál) dáme mouku a sůl a několikrát zapulzujeme (promícháme). 2. Postupně přidáváme máslo a pulzujeme, asi 10 krát, dokud…
Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky debrecínky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a naklademe na debrecínku. Bazalku natrháme na kousky a posypeme…
Omytý lilek nakrájíme na silnější plátky, které ogrilujeme na pánvi s kapkou oleje. Pak přendáme na talíř a osolíme. Rajskou omáčku povaříme s trochou oleje a bazalkou…
Žloutek utřeme s máslem. Přidáme riccottu a zbytek surovin.. Smícháme dohromady a necháme 10 minut odpočinout.Tvoříme malé kuličky, které vhazujeme do vroucí, osolené…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme koření, žampiony nakrájené na menší plátky, pórek a vše jemně osmažíme. Do zapékací misky nakapeme olivový olej, vložíme okořeněné…
Nejprve si připravíme pomarolu. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej do výšky asi půl centimetru. Nakrájenou cibuli na něm lehce opražíme a přidáme rajčata nakrájená…
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme. Poté přimícháme rajčatový protlak…
1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto. Množtví vody neuvádím…
Kaleráb nastrúhame na hrubo, cuketu na tenké polmesiačiky a zmiešame. Vymiešame mlieko, obe žĺtka, múku, soľ a čierne korenie, pridáme zeleninu a nakoniec sneh z…
Přidáno před 28 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech
Jak na dokonalý císařský trhanec s jablky? Slavný rakouský dezert se jednoduše připravuje a nádherně voní po skořici
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?