Shaterovo špagety s rajčaty

Shater258 Kuchař: Shater258

Doba přípravy: 30min. max 3 porce Těstoviny 9 názorů

Suroviny

Špagety
1 cibule
1 svazek čerstvé bazalky
5-6 rajčat (nejlépe na keříku)
oregano
pepř
sůl
stroužek česneku
parmezán
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmahneme na pánvi dozlatova.

  2. Potom přidáme na kostičky nakrájená a omytá rajčata, osolíme a okořeníme pepřem, oreganem a nadrobno nasekaným stroužkem česneku a necháme prohřát.

  3. Mezitím opláchneme bazalku, cca 3-4 lísky (bez stopky) na drobno nasekáme, přidáme do rajčat a promícháme.

  4. Zbylou bazalku volně položíme na rajčata do pánve, přidáme dva bobkové listy.

  5. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 10-15 minut dusit, aby se nám chutě krásně propojily.

  6. Mezitím si uvaříme špagety.

  7. Bazalku, kterou jsme položili na směs, vyjmeme i s bobkovým listem a vyhodíme.A máme hotovo. Podáváme sypané strouhaným parmezánem

Poznámka

Fresh recept, který se hodí pro parné letní dny a nebo pro všechny, co si dávají bacha na váhu... 8)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Shaterovo špagety s rajčaty

  • sisisi sisisi(neregistrovaný)

    A tento recept se snad jmenuje pomodoro ???? Zase tady nemachrujte. Nedívat se na Pohlreicha tak víte velké h***o:-!

    Odpovědět

  • Miras Miras(neregistrovaný)

    Emilio: dodneška jste nepochopil, že to nejsou al pomodro, ale Shaterovo špagety. Takže v těch špagetách může být cokoliv. Understand!! Já to ještě doladil tak, že jsem na olivovém oleji udělal cibuly a zasypal hnědým cukrem a nechal zkaramelizovat.. Potom to chytne trochu sladší chuť a je to echtový. Takže zvedám velký palec a vy se uklidněte.

    Odpovědět

  • Marka Marka(neregistrovaná)

    no a? taky cpu cibuli do všeho :-D někdy vylepšim a dám i porek :-D

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258(autor receptu)

    Doznávám se k nepřesnostem v origoš receptu a proto přejmenovávám ze Spaghetti al pomodoro na současný ... I tak doufám že budou chutnat :-p;-)

    Odpovědět

  • Emilio Emilio(neregistrovaný)

    italska kuchyne se vyznacuje lehkosti a jednoduchosti napriklad POMODORO: patří jen kvalitní pasta, rajcata bez slupky, cesnek v celku jen na provoneni cesnek se pak vynda, bazalka troska petrzele, bazalka pribadne trocha vyvaru aby pasta nebyla sucha coz je dulezite, a trosku parmezanu to je vsechno nic vic zadna cibule ani oregano tam nema co delat...a doba pripravy je tak max 15 min

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A jak mají vypadat?

    Odpovědět

  • Emilio Emilio(neregistrovaný)

    Souhlasim z JA. recept takhle vypadat nema...to vypada ze tady nekdo nevi cim je specificka italska kuchyne...nechci nikoho urazet ale pomodoro takhle v ypadat nemaji:-)

    Odpovědět

  • Já (neregistrovaný)

    No tak recept je trochu divnej oproti tradiční receptuře. Žádnej bobkovej list, oregano ani cibule do toho nepatří.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Stoji za vyzkouseni, bodik leti rovnou a co nejdriv zaradim na jidelnicek :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: špagety pomodoro špagety s rajčaty těstoviny pomodoro špagety pomodoro recept pasta pomodoro pomodoro špageti pomodoro špagety pomodore pasta pomodoro recept špagety al pomodoro recept špagety pomodoro spagetti pomodoro pasta na špagety recept na špagety s rajčaty těstoviny pomodore penne pomodoro těstoviny al pomodoro pomodore spagety pomo doro pomodoro špagety

Zapomněl/a jsem heslo