Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně ostatní ingredience a dáme do vymazané dortové formy (já mám 26 cm průměr) péct, tak na 25 min. při 180 °C ( záleží na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně ostatní ingredience a dáme do vymazané dortové formy (já mám 26 cm průměr) péct, tak na 25 min. při 180 °C ( záleží na…
Do kastrolu dáme bůček, nakrájenou zeleninu na kusy a koření. Pečeme zakryté v troubě na 170°C asi 80 minut.Měkký bůček necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, vložíme…
Krajíčky chleba potřeme pomazánkovým máslem, poklademe listy hlávkového salátu, na který položíme plátky sýra a kolečka neoloupaných jablek s vypíchnutým jádřincem. Do…
Hermelíny rozkrojíme vydlabeme vnitřky a dáme stranou.Žampiony, oloupanou cibuli a šunku nakrájíme na kostičky.V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony,…
Nejprve na hrubém struhadle nastrouháme syrovou červenou řepu, jablko nebo místo jablka kousek cukety, šmakoun nastrouháme na drobném struhadle.Přidáme ostatní…
Kotlety po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Rajčátka omyjeme, spaříme, slupku odstraníme a ponorným mixerem rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, solí,…
Omytá jablka nakrájíme na tenké klínky a ihned pokapeme šťávou. Ořechy nasekáme na hrubo. Brusinky můžeme chvíli předem namočit do rumu, ale není to nutné.Vybereme…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny)…
Uvaříme kuskus dle návodu a ochutíme grilovacím kořením na zeleninu, solí a pepřem.Hotový kuskus přesypeme na talíř, přidáme salát, kozí sýr, brusinky, vlašské ořechy,…
1/ Obě mouky, cukr, skořicový cukr, prášek do perníku, nastrouhané ořechy a perníkové koření, promícháme a pak k této sypké směsi přidáme tekutou směs z oleje, mléka,…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience - mouku, cukr, koření, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse rozkvrdláme vejce, přidáme vodu, olej, jogurt a javorový…
Vyšleháme mokré suroviny. Přidáme je k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.Toto těsto dáme na pečícím papírem vystlanou formu (já použila menší čtvercový pekáček…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Uvařené kuřecí maso a uvařená drůbeží játra z polévky necháme vychladnout. Poté umeleme na masovém strojku nebo nasekáme najemno. Uvařená vejce nastrouháme nahrubo. K…
Všechny uvedené suroviny zamícháme dohromady a uděláme si hladké těsto, je li hustší, přidáme trochu mléka. Pak vše vlijeme na vymazaný plech a pečeme asi 35…
Plánujete slavnostní rodinný oběd a chcete ve svém menu překvapit něčím netradičním? Tak to jsou přesně tyto plněné šátečky. Listové těsto v sobě ukrývá kousek…
Změklou Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh a všleháme do žloutkové pěny. Nakonec přimícháme mouku s…
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout.Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek), cukr, skořici,…
Nakládaný zázvor, 1 a ½ meruňky nakrájené nadrobno, 2 dcl vína a brusinky a smícháme. Směs vtlačíme pod kůži ze všech stran,i na povrch kuřátka, polijeme marinádou, …
Těsto: Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, vejce, máslo a utvořena hmotu. Těsto dejte odležet do chladu.Náplň: Máslo s oběma cukry a medem…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto
Borůvkobraní 2022: Soutěž jedlíků, borůvkový likér i akce Pepy Nemravy aneb 10 kulinárních zastavení, která by vám neměla uniknout
Historie piva: Vařili je mniši a bylo tak husté, že se jedlo lžící! Co ještě nevíte o našem národním nápoji?