Grilované vepřové kotlety se sýrovo-brusinkovým přelivem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety
Marináda na potření masa:
4 cherry rajčátka
olivový olej
sůl
bylinky
barevný mletý pepř
--------
180 ml bílého vína (nebo jen vývaru)
1 PL divokých brusinek
libeček, petrželka (najemno pokrájené)
1 cibule
1 sýr Olmín (měkký zrající sýr s plísní na povrchu)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo.
    Rajčátka omyjeme, spaříme, slupku odstraníme a ponorným mixerem rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, solí, mletým barevným pepřem a bylinkami. Touto směsí kotlety potřeme.

  2. Maso necháme v chladu cca 30 minut. Na grilovací pánvi marinované kotlety z obou stran opečeme. Hotové kotlety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku na pánvi přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dozlatova.

  3. Výpek na pánvi zalijeme vínem, necháme krátce probublat. Přidáme lžíci divokých brusinek a promícháme. Nakonec přidáme rozpustit do přelivu kousky sýra "Olmín" a dál mícháme do tekuté konzistence. Podáváme s novým bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované vepřové kotlety se sýrovo-brusinkovým přelivem

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    hosta: moc děkuji za opravu:-)
    1974andrea : děkuji za připomínku:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hosta: Jitko, díky :-*

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    1974andrea: upraveno - mezera pod marinádou při formátu vkládání nebyla vidět ;-) - snad je přehlednější:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nešlo by trochu upravit to pořadí surovin? Je tam pod marinádou vlastně všechno. Kdo nebude číst postup, (já to taky někdy nedělám, když vidím, že ingredience jsou např. u marinády) tak tam zamíchá všechno, co je tam uvedeno a pak bude koukat :-O Možná by bylo lepší napsat zbytek, co nepatří k marinádě, hned pod maso ;-)

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Paráda :yes: Podle ingrediencí bych řekla, že to bude velice chutné. Moc si mi to líbí a o víkendu vyzkouším :yes::yes::-K

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo