Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 2 hod 8 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 2 hod 8 názorů

Suroviny 1 porce

5 kuřecích hřbetů
2 brambory
strouhaný parmezán
mletá paprika
brusinky
cibule
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí hřbety zbavíme biskupů, očistíme je, osolíme a posypeme lehce paprikou. Dáme péct na cca 150 st C . Brambory mezitím oloupeme a vložíme do kastrůlku s osolenou vodou a trochou kmínu.

  2. Když už jsou hřbety na 70% hotové, tak začneme vařit brambory. Těsně před koncem pečení i vaření osmahneme na pánvičce kolečka cibule. Z uvařených brambor uděláme kaši, do které přisypeme parmezán + trošku másla a pořádně rozkvedláme.

  3. Ledvinky vyjmeme od kosti a dáme na talíř společně s br.kaší a brusinkami. Viz foto.

Poznámka od kuchařky

No, je to spíš taková chuťovka pro jednoho. Jo a zbytek masa samozřejmě nevyhazujeme. Použijeme ho na polévku.

Komentáře k receptu Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Tématické fráze: anatomie kuřete plnený brzlík kuře brzlík dušený brzlík kuřecí ledninky drubezi ledvinky brzlík recept kde má kuře brzlík brzlík pečený na másle recepty ku%c5%99ec%c3%ad+ledvinky